Cum trebuie sa circul noaptea?

0 Shares
0
0
0

Daca esti sofer in Romania, in mod clar o sa optezi pentru un RCA ieftin, deoarece banii niciodata nu mai ajung atunci cand vine vorba de plata taxelor si impozitelor.

Pretul unei asigurari RCA nu este fix. Daca ar fi fix, n-am mai vorbi de RCA ieftin si RCA scump. Cand vrei un pret bun, trebuie sa cauti o firma care sa-ti vanda o asigurare la un pret bun. Stiai ca iti poti incheia online asigurarea RCA? Intra pe Rcautoieftin.ro si vezi toate detaliile.

Cand esti sofer sunt situatii in care trebuie sa circuli, indiferent de vremea de afara, indiferent de faptul ca e zi sau noapte. In cele ce urmeaza vom vorbi despre cum trebuie sa circule soferii pe timp de noapte.

Nu circula cu viteza

Pe timp de noapte circulatia poate fi mai dificila ca pe timp de zi. E important sa nu te lasi inselat de faptul ca strazile sunt libere si sa circul cu viteza. Nu stii niciodata cand poate aparea in fata ta un pieton, un animal sau un alt participant la trafic. Mare atentie. Circula cu o viteza potrivita, astfel incat sa observi la timp ceea ce se intampla.

Ai grija la pietoni

Pietonii pot fi o mare problema atunci cand vorbim de circulatia pe timp de noapte. Ai mare grija la ei, ai mare grija cand te apropii de o trecere de pietoni. De multe ori, seara in trafic poti intalni pietoni aflati in stare de ebrietate, pietoni care pot aparea atunci cand nu te astepti.

Atentie la depasiri

Si depasirile pot fi dificile pe timp de noapte. Evita sa depasesti daca nu esti sigur ca totul este in deplina siguranta. Daca esti un sofer civilizat, ii poti ajuta si pe ceilalti participanti la trafic sa te depaseasca. Cum? Tinand faza lunga pana cand acestia ajung in dreptul tau.

Faza lunga/faza scurta

Intalnim uneori in trafic soferi care circula pe timp de noapte cu faza lunga. Nu e deloc civilizat sa procedezi astfel, deoarece poti pune in pericol siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic. In momentul in care te intalnesti in trafic cu o alta masina, trebuie sa schimbi de pe faza lunga, pe faza scurta. Asa e normal si civilizat.

Atentie la efectul de orbire

Efectul de orbire poate fi o mare problema, mai ales pentru soferii incepatori. Efectul de orbire trebuie evitat cat de mult. Cum? Evita  sa te uiti fix in farurile masinii cu care te intalnesti. La inceput poate fi dificil, apoi insa te vei obisnui. Ca sa nu ai probleme, daca drumul iti permite si intalnesti rar cate o masina, poti incetini ca sa fii sigur ca e totul bine.

Daca vei circula cu atentie si daca vei respecta regulile de circulatie pe timp de noapte, totul va fi bine si vei ajunge la destinatie in siguranta. Daca pentru tine circulatul pe timp de noapte reprezinta un adevarat chin, daca orice ai face nu reusesti sa te adaptezi, cel mai bine e sa incerci sa eviti sa circuli in astfel de conditii.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…