De ce sunt romanii incurajati sa investeasca in zootehnie ?

0 Shares
0
0
0

Ei bine , la inceputul anului, mai exact in luna aprilie, subventiile de la stat s-au dublat tocmai pentru a atrage cat mai multi fermieri . Acum un fermier primeste intre 730 si 1.300 de lei pentru fiecare animal , in functie de cantitatea de lapte produsa .

Incepand de anul acesta , vacile de lapte primesc mai multe subventii si de la Uniunea Europeana . In acest climat favorabil o afacere in acest domeniu se dovedeste tot mai rentabila . Daca ai capital si  vrei sa investesti  te invit sa accesezi www.afaceri-proprietati.com , un site specializat in vanzari de afaceri .

Inainte de a incepe o afacere in domeniu trebuie sa fii foarte bine informat . Tocmai de aceea este extrem de important sa stii care sunt cele mai bune rase de vaci pentru productia de lapte . Rasa Holstein-Friesian este cea mai apreciata , insa aproape la fel de productive sunt si rasele Ayrshire , Guernsey , Brown-Swiss si Jersey .

Daca sunt hranite si ingrijite corespunzator vacile pot sa produca  lapte de cea mai buna calitate in cantitati insemnate .

Exemplarele din rasa Holstein-Friesian au urmatoarele particularitati :

•    Greutate cuprinsa intre 600 si 750 de kg .
•    Inaltime aproximativa de 1,45 m.
•    Productia medie, anuala , de lapte undeva in jur de 8.000 de litri . Exemplarele de ‘’elita’’ pot sa ajunga sa produca intre 10.000 si 13.000 de litri de lapte in fiecare an .
•    Laptele are o grasime medie de 4,2% iar cantitatea medie de proteine prezenta intr-un litru este de aproximativ 3,4% .

Avand in vedere apetitul tot mai mare pe care romanii il au pentru produsele BIO , o crescatorie de vaci de lapte BIO este o investitie sigura pe termen lung . In plus , Guvernul Romaniei are in vedere reducere TVA la produsele BIO incepand cu 2015 .

Potrivit Institutului National de Statistica ( INS ) un roman consuma in medie 240 de litri de lapte ( 3,5% grasime ) si 1 kg de unt in fiecare an . Odata ce TVA-ul la produsele BIO o sa scada se prevede o crestere a consumului pe aceasta nisa .

Daca ai o ferma suficient de mare poti sa te axezi si pe export . Romania exporta anula produse agroalimentare in valoare de cateva miliarde de euro . De exemplu , in 2013 valoarea exporturilor de astfel de produse a crescut la 4.09 miliarde de euro , o crestere cu 24,6% fata de anul precedent .

Principala piata de export a fost Uniunea Europeana , insa incepand cu acest an , gratie parteneriatului strategic pe care Romania l-a semnat cu China , cantitatea de exporturi v-a creste semnificativ si se va extinde si in Asia  .

Valoarea schimburilor comerciale bilaterale pe care tara noastra le-a avut cu China anul trecut s-a ridicat la aproximativ 4 miliarde de dolari . In prima jumatate a anului 2014 , valoarea acestor schimburi a crescut cu 30% fata de anul precedent .

In urmatorii ani , Guvernul trebuie sa acorde 6% din PIB pentru agricultura , iar zootehnia este sectorul care sustine agricultura romaneasca . Asadar , afacerile in acest domeniu v-or fii extrem de eficiente .

Deasemenea , incepand cu 2015 Uniunea Europeana o sa elimine cotele de lapte aferente statelor membre. Ce inseamna asta ? Pe piata va fii mai mult lapte iar unitatile de procesare vor avea mai multa materie prima  .

Viitorul suna promitator pentru aceasta industrie tocmai din acest motiv fermierii sunt incurajati sa investeasca in ferme de crestere a vacilor de lapte si in unitati de procesare a laptelui.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…