Ce inseamna hosting-ul sau gazduirea web ?

0 Shares
0
0
0

Daca doresti sa iti faci un site ai nevoie de hosting web adica un domeniu web . Trebuie sa iti cauti un nume potrivit pe siteurilor celor care vand domenii web.

Web hosting inseamna inchirierea unui spatiu pe discurile de stocare a unui server , pe o anumita perioada de timp . Acest server detine fie una fie mai multe conexiuni permanente la internet .

Imediat dupa finalizarea acestui proces de inchiriere dumneavoastra trebuie sa copiati pe discurile de stocare ale serverului site-ul dorit , in limita spatiului inchiriat desigur . Acest spatiu este numit in limbajul de specialitate dimensiune hosting . Pentru acest spatiu trebuie sa platiti un abonament al carui pret este influentat de dimensiunea ocupata pe server .

Urmatorul pas este alegerea un nume pentru domeniul dumneavoastra , puteti alege un nume propriu-zis , un numar sau alte coordonate care sa reprezinte intr-o mare masura obiectul site-ului . Acest nume este la fel de important ca parola contului dumneavoastra de e-mail . Nu puteti acesa domeniul decat daca cunoasteti acest nume unic de identificare .

Pentru a va comanda o locatie de gazduire web pentru site-ul dumneavoastra trebuie parcursi urmatorii pasi :

1. Alegerea domeniului . As dori sa va dau cateva sfaturi cu privire la acest aspect , spun eu sfaturi vitale pentru succesul site-ului dumneavoastra . In primul rand numele pe care il alegeti pentru domeniu trebuie sa fie foarte usor de retinut de catre utilizatori si sa defineasca sectorul de activitate al site-ului . Cu siguranta o sa va aflati in situatia in care numele ales de dumneavoastra este deja luat de altcineva , este o certitudine ca numele bune sunt deja contractate , asadar va recomand sa fiti foarte ingeniosi .

Pentru a creste sansele unui trafic intens este recomandata achizitia mai multor domenii care vor redirectiona traficul spre un domeniu ales ca fiind cel principal . Utilizatorii pot face confuzii in privinta numeleu asa ca cel mai indicat ar fi sa cumparati domenii care au nume asemanatoare fie ca vorbim aici de pronuntie fie ca sunt sinonime sau au acelas prefix.

Aveti posibilitatea de a opta pentru mai multe nume in cazul in care nu va pute-ti decide asupra unuia . Unul dintre aceste nume va fi cel principal iar celelalte vor fi “parcate”. Acesarea site-ului se poate realize prin intermediul oricaruia dintre aceste nume .

2. Alegerea tipului de abonament hosting/gazduire . Pentru alegerea spatiului ideal pentru site-ul dumneavostra trebuie sa evaluati urmatoarele aspecte : spatial efectiv ocupat de fisierele , imaginile , documentele etc site-ului dumneavoastra , casuta de e-mail atasata ,si documentele statistice periodice . Este important de retinut ca cele mai multe site-uri au nevoie de cateva sute de MB .

3. Plasarea propriu-zisa a comenzii . Acest pas este foarte usor de realizat , accesati un site de webhosting si selectati serviciile pe care doriti sa le achizitionati .

4. Plata si activarea . Activarea serviciilor achizitionate se va face imediat dupa momentul confirmarii platii clientului .

5. Utilizarea practica . Dupa ce a-ti parcurs toti acesti pasi puteti trece la treaba .

 

0 Shares
You May Also Like
Ce este un rootkit

Gazduire WebCe este un rootkit?

Nu este nimic nou sub soare, iar rootkit-urile nu fac exceptie. In primele zile ale calculatoarelor personale, pe…

BlogSfaturi pentru un design reusit

Obtinerea unui design care sa reprezinte intru totul site-ul si firma dumneavoastra reprezinta o adevarata provocare. Este foarte…