Malpraxisul – eroarea profesională din zilele noastre

0 Shares
0
0
0

Sănătatea este pe primul loc pentru oricare dintre noi. La momentul în care mergem la medic, ori într-un spital, indiferent de natura acestuia, cu toții ne așteptăm la tratamente eficiente și la remedierea problemelor cât mai rapid. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna bine săvârșit, iar de cele mai multe ori malpraxisul este prezent într-o mulțime de instituții medicale.

Această eroare profesională în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic poate duce la boli grave sau chiar deces. Instituțiile, ori cadrele medicale ce au sâvârșit această faptă pot fi pedepsite cu închisoare, dar și interzicerea anumito drepturi, după caz.

Acuzarea de malpraxis se practică foarte des și este o problemă la nivel global. Din nefericire, la noi în țară se întâmplă o mulțime de situații în care malpraxisul este prezent și nu se cercetează. Din lipsă de cunoștințe sau din motive financiare, persoanele ce au suferi de pe urma malpraxisului acționează foarte puțin.

Dacă ai trecut recent printr-o astfel de situație, ori te afli într-una, îți punem la dispoziție avocat specializat în malpraxis. Te poți programa online sau telefonic la o consultanță juridică, pentru a beneficia de tot sprijinul legal în privința acestui aspect.

Malpraxisul este reprezentat de eroarea profesională care s-a săvârșit în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic. Personalul medical va răspunde civil pentru prejudiciile care s-au produs din eroare, prejudicii ce cuprind neglijența, imprundența, dar și cunoștințele medicale insuficiente pentru exercitarea profesiei, prin acte individuale care se află în cadrul procedurilor de diagnostic, prevenție sau chiar tratament.

Când trebuie să apelezi la un avocat pentru malpraxis?

Odată ce te afli sub un anumit tratament, ori ai achiziționat anumite medicamente care nu corespund situației tale privind sănătatea, s-au aplicat intervenții greșite, ori diagnosticul este unul incorect, poți apela cu încredere la ajutorul unui avocat de pe avocatbucuresti.ro pentru malpraxis. Legea care are în vedere această infracțiune este una destul de complexă, iar pentru a fi aplicată corespunzător trebuie să se cunoască toate aspectele.

Personalul medical nu este întotdeauna singurul răspunzător, ci pot interveni furnizorii de materiale sanitare, aparatura, dispozitivele medicale și medicamentele în sine. Malpraxisul poate fi o infracțiune la nivel mult mai înalt, iar acesta este și motivul pentru catre trebuie imediat să apelezi la ajutorul unui avocat malpraxis Bucuresti. Serviciile noastre includ consultanța juridică și pentru malpraxis, iar pentru a discuta cu echipa noastră te poți programa la numărul de telefon sau online.

Ce este polița de malpraxis?

Polița de malpraxis poate fi de mai multe tipuri. Aceasta include despăgubirea pacienților de către asiguratori, în așa fel încât medicii își pot exercita profesia într-un cadru normal. De asemenea, eliminarea clauzelor de excludere existente în prezent, despăgubirile morale ce se includ în polița de malpraxis sunt alte forme.

Se va face o expertiză realizată de către experții medicali independenți, care nu au nicio legătură cu cazul în sine pentru o maximă formă de obiectivitate. Alături de un avocat specializat, cazul poate fi finalizat cu răspunderea în mod penal a personalului medical și nu numai, în funcție de situația aferentă.

0 Shares
You May Also Like
Cum se pot alege dispozitivele medicale

BlogCum se pot alege dispozitivele medicale

Alegerea dispozitivelor medicale potrivite este esențială pentru asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate și pentru îmbunătățirea sănătății și…