Care sunt avantajele masinilor turbo?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand veti face trecerea de la o masina fara turbo, pe care ati condus-o ani de zile, la o masina cu turbo, veti simti o diferenta uriasa. Masinile echipate cu turbosuflante Romania au o multime de avantaje, iar in continuarea acestui articol vom discuta despre turbo, si veti afla si cateva avantaje ale sale.

Ce este un turbocompresor?

Un turbocompresor este o componenta a masinii, care este alcatuita dintr-o turbina si un compresor de aer care este folosit pentru a utiliza gazele de evacuare reziduale emise de la motorul masinii. Forteaza mai mult aer in cilindri, care va ajuta motorul sa produca mai multa putere.

Care sunt avantajele Turbo?

Turbocompresoarele ofera o serie de avantaje, iar din acest motiv sunt in clipa de fata atat de populare pe masinile moderne. Iata cateva dintre avantajele majore ale Turbo:

Putere

Turbo produce mai multa putere in motorul de aceeasi dimensiune. Acest lucru se intampla datorita faptului ca fiecare cursa a pistonului genereaza mai multa putere decat in ​​motoarele aspirate natural.

Aceasta inseamna ca acum mai multe masini noi sunt echipate cu motoare turbo mai mici, care inlocuiesc acele motoare turbo mai mari si mai putin economice.

Un bun exemplu in acest sens este decizia Ford de a-si inlocui motorul standard 1.6L pe benzina cu o unitate turbo cu 1 L, pe care o numeste EcoBoost.

Economie

In ciuda faptului ca turbocompresoarele pot produce aceeasi putere ca si motoarele mai mari, aspirate natural, acest lucru deschide drumul in ceea ce priveste utilizarea motoarelor mai mici, mai usoare si mai economice.

La momentul de fata, toate automobilele diesel moderne sunt echipate cu un turbocompresor, ceea ce imbunatateste economia de combustibil si reduce emisiile.

Cuplu si performanta

Chiar si cand vine vorba de cele mai mici motoare, turbocompresoarele produc un cuplu mai mare.

Aceasta inseamna ca masinile beneficiaza de performante puternice, care sunt superbe in oras si ajuta motorul sa se simta mai rafinat la viteze mai mari pe autostrazi si drumuri A.

Motoare linistite

Odata ce aerul dintr-un motor turbocompresat este filtrat prin mai multe tevi si componente, zgomotul de admisie si evacuare este redus si rafinat, ceea ce duce la obtinerea unui zgomot mai linistit si mai neted – poate unul dintre cele mai neasteptate avantaje ale unui motor turbo.

Si care sunt dezavantajele?

In timp ce turbo-urile sunt din ce in ce mai populare, acestea au unele capcanele, pe care le-am enumerat mai jos.

Costuri de reparatii scumpe

Turbocompresoarele adauga complexitate unui motor, cu o multime de alte componente sub capota care se pot defecta sau dezvolta defectiuni. Aceste probleme pot fi scumpe de rezolvat si pot avea un impact asupra altor componente daca nu reusesc.

La viteze mici, motoarele mici cu turbocompresie pot depasi masinile echipate cu motoare mai mari, cu aspiratie naturala, din cauza cuplului pe care il produc.

Turbo Lag

Turbo lag reprezinta o scurta intarziere in raspuns dupa apasarea clapetei de acceleratie, care poate aparea atunci cand motorul nu produce suficient gaz de evacuare pentru a roti turbina de admisie suficient de rapid.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…