Alimentarea cu energie electrica a Data Center-elor

0 Shares
0
0
0

Alimentarea Data Center-elor este, in general, realizata de la reteaua de distributie a energiei electrice, aceasta fiind cea mai putin costisitoare optiune.

In momentele in care apar avarii la reteaua de alimentare, Data Center-ele trebuie sa aiba un plan de back-up energetic pentru a nu impiedica accesul abonatilor la datele stocate.

Acest plan de back-up include de regula un generator electric, o baterie UPS si un sistem de automatizare.

Sistemul de automatizare

Acesta include elemente de automatizare care sesizeaza intreruperea alimentarii cu energie electrica de la reteaua de distributie si comanda pornirea generatorului electric.

Bateria UPS

Are rolul de sustinere a alimentarii cu energie electrica a sistemului, in intervalul de timp dintre oprirea alimentarii cu energie electrica si pana la intrarea generatorului electric in regim normal de functionare.

Generatorul electric

Este echipamentul care preia efectiv sarcina de alimentare a sistemului cu energie electrica si mentine alimentarea la parametrii optimi pana la reluarea furnizarii energieie electrice, sau pana la oprirea intentionata a sa.

Generatorul are acelasi principiu de functionare ca un motor termic care consuma combustibil si produce miscare de rotatie ce este convertita, la randul ei in energie electrica.

In functie de combustibilul utilizat, generatoarele electrice sunt:
•    Generator electric pe benzina
•    Generator electric pe motorina

Pentru a alege generatorul electric cel mai potrivit, trebuie sa tineti seama de cantitatea de energie electrica de care aveti nevoie nu doar pentru sustinerea echipamentelor IT ci si pentru sustinerea elementelor auxiliare, cum este  sistemul de climatizare, de protectie, s.a.m.d.

Indicat este ca puterea pe care generatorul o poate asigura sa fie cu 10 %-15% mai mare decat nevoile stricte de mentinere a activitatii Data Center-ului.

In aceste conditii, puteti achizitiona generatoare industriale, capabile sa dezvolte  pana la 500 kW, iar din aceasta categorie putem sa mentionam cele fabricate de Genmac, firma cu renume in realizarea acestui tip de echipamente si care pot oferi clientilor generatoare capabile sa dezvolte intre 26-440kW, sau generatoarele fabricate de Imer, care pot produce intre 8 si 88 kW.

Pentru necesitati mai mici de consum exista posibilitatea achizitionarii de generatoare rezidentiale, cu nivel scazut de poluare fonica, insonorizate si protejate la actiunea umiditatii, ce pot fi foarte usor amplasate in mediul exterior, in zonele rezidentiale.

Din aceasta categorie va recomandam, generatoarele Genmac, din grupa Worx ce pot produce intre 5,5 si 22,4 kW sau cele produse de Imer, in grupa Light capabile sa furnizeze intre 5,2 si 37,6 kW.

Daca achizitia unui astfel de generator va stanjeneste momentan, este cazul sa luati in considerare optiunea de inchiriere a unuia, varianta in care dispuneti de sustinere a alimentarii la un pret rezonabil.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…