Ce beneficii are mierea de manuka?

0 Shares
0
0
0

Provenind din Noua Zeelanda, mierea de Manuka este produsa de albinele care polenizeaza florile din bujorul Manuka (Leptospermum scoparium). In timp ce toata mierea a fost folosita din punct de vedere medical timp de mii de ani, mierea de Manuka este mult mai noua la scena sanatatii. De fapt, proprietatile antibacteriene imbunatatite ale plantei Manuka nu au fost identificate si studiate pana in anii 1980.

Dar ce o deosebeste de toate celelalte minunate tipuri de miere? In timp ce reputatia mierii ca un ajutor medicamentos este in mare parte datorita activitatii sale antimicrobiene care provine din peroxidul de hidrogen aflat in continutul ei, mierea de Manuka contine suplimentar compusi methylglyoxal (MGO), dihidroxiacetona (DHA), si alti cativa, care o fac chiar mai benefica atat pentru utilizarea interna, cat si pentru cea locala. Acesti compusi speciali provin de la -nectarul floarei Manuka.

Ei bine, mierea de manuka are o multime de beneficii, asa ca recomandarea noastra este sa va indreptati atentia spre miere de manuka kfactor 16 raw 500g Wedderspoon. Haideti asadar sa vedem in continuare care sunt cateva dintre beneficiile pe care le are aceasta miere.

Imbunatateste aspectul pielii

Miere de manuka s-a dovedit a avea beneficii cosmetice, cum ar fi cresterea productiei de colagen (care, la randul sau, creste elasticitatea pielii), reducerea petelor intunecate si actionand ca un antiinflamator, care poate ajuta la calmarea conditiilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi rozacee si acnee.

Datorita proprietatilor sale umectante (de exemplu, capacitatea sa de a atrage apa pe suprafata pielii si de a oferi hidratarea straturilor mai adanci), aplicarea acestui tip de miere de manuka local poate, de asemenea ajuta pielea sa retina umezeala, facandu-o un produs perfect pentru rutina dvs. de frumusete in lunile de iarna reci si uscate.

Vindeca ranile si infectiile cutanate

In plus, mierea de Manuka este un antibiotic puternic si poate ajuta la tratarea infectiilor cutanate considerate altfel netratabile, cum ar fi Staphylococcus aureus (MRSA) rezistent  la meticilina. In prezent, nu exista rapoarte de rezistenta microbiana la miere, iar mierea de Manuka sa dovedit utila in a ataca in mod specific infectiile care au format un biofilm – o etapa care se presupune ca face infectii netratabile. Intr-un studiu, aplicarea mierii la ulcerul piciorului diabetic a fost gasita pentru a vindeca 43,3% din ulcere complet.

Pentru taieturi mici si zgarieturi, adaugati un pic de miere de Manuka direct pe piele inainte de a atasa bandajul. Pentru rani mai mari, consultati intotdeauna un medic.

Scaderea gatului si a tusei

Manuka miere este frecvent asociata cu vindecarea unei dureri in gat . Nu numai ca proprietatile sale antibacteriene, antivirale si antifungice creeaza trifecta perfecta pentru tratament, insa mantaua groasa, vascoasa acopera textura si calmeaza gatul, ajutand la distrugerea bacteriilor daunatoare in calea sa.

Mierea de manuka poate ajuta la prevenirea tusei pe timpul noptii. Un studiu a constatat ca conditiile de somn s-au imbunatatit atat pentru copii, cat si pentru adultii care sufera de afectiuni respiratorii superioare atunci cand au luat miere inainte de culcare.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…