Ce se intampla iarna cu panourile solare

0 Shares
0
0
0

Stim ca este vara si tu inca nu vrei sa te gandesti la incalzire si la facturile de la iarna, insa daca vrei sa investesti in panouri solare acum este momentul si daca nu gasesti o sursa de inspiratie iti oferim noi una. Intra pe site-ul http://www.panourisolare.com/ si vei gasi cu siguranta toate informatiile de care ai nevoie. Inca este nevoie sa mai treaca ceva timp pentru ca oamenii sa se obisnuiasca cu panourile solare si cu modul lor de functionare motiv pentru care este bine sa citesti cat mai mult.

Pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza click aici pentru a afla mai multe despre panourile solare.

Una din intrebarile foarte des intalnite este legata de modul in care vremea influenteaza sistemele cu panouri solare. Ce se va intampla cu eficienta acestor panouri in timpul iernii cand vremea de afara devine urata.

Daca cerul este senin panourile solare iti ofera eficienta maxima. Totusi, chiar si  in momentul in care cerul are nori pe el sau afara ploua, panourile nu se opresc din procesul de productie a energiei electrice deoarece lumina soarelui va patrunde prin nori. Cu toate acestea, in conditii de ploi puternice cu cer extrem de innorat panourile pot sa piarda undeva intre 40$ si 90% din eficienta.

Iarna este totusi un moment problematic pentru ca ziua este mult mai scurta si panourile solare produc mult mai putina energie.

Eficienta sistemelor cu panouri solare se poate optimiza pe timpul iernii. Tinand cont de tipul de instalatie pe care il ai pe timpul iernii se recomanda un unghi mic care sa obtina eficienta maxima pentru instalatia de panouri. Datorita locului in care sta soarele iarna unghiul va fi mai mic.

Sunt si sisteme complexe care sunt dotate cu solar tracker si care vor sti singure sa urmareasca soarele pe timpul deplasarii sale precum si sistemele care permit modificarea manuala a unghiurilor. Iti recomandam cea mai simpla solutie unde panourile vor fi montate static.

Dar ce se va intampla daca ninge?

Este important ca panourile sa fie amplasate in cea mai buna pozitie atunci cand se vrea obtinerea unei cantitati optime de lumina solara. In momentul in care panourile sunt acoperite cu zapada ele nu mai pot produce energie electrica pentru ca nici lumina nu va mai ajunge la ele. In sensul acesta trebuie sa luati in calcul si alte surse de energie cum sunt si alte metode de curatare.

Daca nu este o cantitate mare de zapada care se depune pe acoperis si temperatura de afara este foarte mare panourile solare termice se incalzesc si topesc zapada. Daca straturile de zapada sunt mai groase de 1 cm, si temperaturile sunt mici, trebuie ca zapada sa fie data jos de pe panouri utilizand o grebla de zapada cu benzi de cauciuc pentru a putea impiedica zgarierea si deteriorarea panourilor solare.

Atentie in timp de inghet pentru ca straturile de gheata nu pot sa fie indepartate fara sa apara riscul ca suprafata panoului sa se zgarie. Vei conta tot pe soare si in cazul asta.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…