Sfaturi utile generatoare electrice

0 Shares
0
0
0

Alegeti un generator curent in functie de nevoile dvs.

Aveti nevoie de electricitate pentru a actiona in mod regulat cateva unelte sau pentru a avea iluminare intr-o sursa de alimentare privata?

Alegeti un motor pe benzina (de preferinta in 4 timpi), cu o putere de aproximativ 3000 W, cu un sasiu cu roti sau fara roti (functie de utilizare) si pornire manuala. Pentru recuperarea actuala, controlul condensatorului va fi suficient. Alimentarea furnizata va fi in faza unica.

Pleci in vacanta in cort sau in camper, dar vreti folositi aparatul de cafea, televizorul si sa reincarcati bateriile (vehicul, smartphone, tableta etc.)?

Orientati-va alegerea la un generator portabil rezistent la zgomot, cu motor in 4 timpi. Acest tip de grup ofera o putere de pana la 2000 W, care este in mare masura suficienta pentru o singura utilizare si alimentarea monofazica de energie a receptoarelor eficiente din punct de vedere energetic. Pentru reglaj, opteaza pentru tehnologia invertorului pentru a evita deteriorarea dispozitivelor electronice.

Sunteti un profesionist si cautati un generator pentru cladiri fara energie electrica?

Optati pentru un generator puternic de minim 10 kW, diesel, remorcabil sau nu, capabil sa livreze o faza si / sau trei faze, in functie de instrumentul de conectare. Preferati reglementarea AVR (Regulator de tensiune automata) sa aiba o tensiune constanta si stabila, fara tensiune de varf sau scadere a puterii.

Preferati un grup care ofera un control al temperaturii uleiului de motor (cand multe instrumente sunt conectate, grupul poate avea probleme in mentinerea si incalzirea, aceasta siguranta suplimentara se va opri automat inainte de rupere). Va recomandam un generator de curent Strager benzina gg 950 650 w 4500001950.

Doriti sa configurati o sursa de alimentare de urgenta pentru casa dvs., deoarece intreruperile de retea sunt recurente si uneori lungi?

Alegeti in mod prioritar un generator de benzina cu 4 cicluri, cu o putere confortabila (aproximativ 5000 W), pe un sasiu fix si avand un sistem de reglare a invertorului pentru a evita deteriorarea diferitelor dvs. dispozitive electronice sau de calculator.

Cuplat cu un starter electric si un invertor de surse, grupul va prelua fiecare intrerupere a alimentarii. Pentru o siguranta si mai mare, directionati alegerea spre un model cu siguranta termica si dotat cu un dispozitiv diferential de intrerupere.

Generarea de energie electrica este o tehnologie care a fost folosita de foarte mult timp. Fara a intra in detaliile crearii curentului electric, stiti doar ca pentru a produce energie electrica, cea mai simpla modalitate este de a transforma ceea ce se numeste generator sau alternator.

Astfel, un generator este alcatuit dintr-un generator si un motor termic care il conduce.

Generatorul este caracterizat de puterea electrica pe care o poate furniza. Aceasta putere este exprimata fie in kilowati (kW), fie in kVA (kilo voltamperes). Pentru a simplifica calculele se considera ca 1 kW = 1 kVA (de fapt 1 kVA = 0,8 kW).

Alimentarea cu energie furnizata de un generator poate fi monofazata (1 faza + 1 neutra) sau 3 faze (3 faze). Generatoarele recente au mai multe dispozitive de siguranta si sisteme electronice de comanda care garanteaza o putere stabila (in special in tensiune, exprimata in volti) si o detectie fiabila si rapida a defectiunilor (protectie termica, magnetica, diferential etc.).

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…