Tot ce trebuie sa stii despre riscurile epilarii cu IPL

0 Shares
0
0
0

Dat fiind faptul ca femeile isi doresc ca pe toata durata sezonului cald (primavara – vara si chiar inceput de toamna) sa poata purta articole de vestimentatie cat mai lejere (pantaloni scurti, rochite sau fuste), este firesc ca ele sa apeleze la serviciile saloanelor de infrumusetare, care printre altele vand epilare definitiva la preturi foarte atractive.

Ei bine, in momentul in care discutam despre epilare trebuie precizat ca aceasta se poate face in mai multe feluri, insa in prezent majoritatea persoanelor opteaza pentru indepartarea parului cu laser.

Un astfel de tratament se realizeaza intr-un salon de infrumusetare, intr-un centru de infrumusetare sau intr-un centru spa, insa se pot gasi aparate de epilare cu laser pe care femeile sa le cumpere pentru a le folosi acasa.

Epilarea cu laser a devenit fara doar si poate una dintre ele mai cautate modalitati de eliminare a parului nedorit de pe suprafata corpului, insa se pare ca nimeni nu aminteste care sunt riscurile unui astfel de tratament.

Ei bine, la fel ca si in cazul oricarui alt tratament cosmetic sau la fel ca si in cazul oricarei interventii, chiar si eliminarea firelor de par cu IPL poate avea efecte secundare sau diferite tipuri de complicatii.

De regula, efectele secundare si complicatiile care apar in cazul unui astfel de tratament, difera foarte mult de la o persoana la alta. De cele mai multe ori, complicatiile acestea depind foarte mult si de tipul de piele, dar si de culoarea acesteia.

Daca stam sa discutam despre reactiile adverse are epilarii definitive IPL, putem sa amintim de exemplu aparitia rosetii sau a umflaturilor in zonele tratate. Exista insa si complicatii care sunt ceva mai serioase, precum aparitia de vezicule sau schimbarea pigmentului.

Trebuie insa precizat faptul ca exista si cateva reactii adverse care sunt comune in cazul unui astfel de tratament, iar aici putem sa amintim de exemplu aparitia unei roseti a pielii, sau umflarea usoara a zonei tratate, plus o senzatie de durere.

In acest caz, se poate ca pielea sa se simta ca si arsa de soare, insa din fericire acest tip de efect secundar nu dureaza mai mult de o zi, maxim doua zile.

Din pacate insa, pot sa existe si complicatii ceva mai serioase ale epilarii definitive IPL, Am putea sa amintim aici riscul de supraincalzire a pielii la lumina, lucru care poate sa provoace chiar si cicatrici sau vezicule, iar daca pielea este vulnerabila, pot aparea chiar si infectiile.

Ei bine, pentru a evita aparitia acestor efecte adverse, cu siguranta medicul sau specialistul care se ocupa de realizarea unui astfel de tratament, trebuie sa le aplice pacientilor un gel de racire, sau pot folosi un spray de racire integrat in aparatul IPL, iar astfel va scadea foarte mult riscul de supraincalzire a pielii.

Deasemenea, este important ca pacientii si pacientele sa foloseasca si o crema antiseptica si este important sa pastreze timp de aproximativ 3 saptamani departe de soare zona tratata.

Asadar, acestea sunt cateva detalii foarte importante pe care ar cam trebui sa le cunoasca toata lumea despre epilarea definitiva cu IPL.

0 Shares
You May Also Like