Cele mai uzuale categorii de produse cosmetice

0 Shares
0
0
0

Produsele cosmetice sunt folosite de cand lumea. Mai ales in cazul femeilor, care tin la frumusete si doresc sa se mentina cat mai mult timp tinere, folosirea de produse cosmetice a reprezentat intotdeauna o preocupare, chiar daca pentru aceasta se apela, de multe ori, la simple produse naturale.

Astfel, cine nu a auzit, spre exemplu, de mastile cu ou si miere de albine pentru par, care ii confera acestuia elasticitate si grosime? De asemenea, castravetele este considerat un calmant pentru ten, un remediu ce poate elimina cearcanele si pungile de sub ochi dupa o noapte nedormita. Industria cosmeticelor a dezvoltat in timp remedii pentru toate aceste probleme, oferind nu doar produse cosmetice cu rol reparator pentru ten sau pentru piele, ci pentru intretinere zilnica.

Produse cosmetice pentru fata

Unele dintre cele mai folosite produse cosmetice sunt cele pentru fata de la biocart.eu. Este un fapt absolut normal, cata vreme vorbim de partea cea mai expusa a corpului, fiind prima care atrage privirea. De ingrijirea fetei si de modul in care aceasta arata depind convietuirea sociala, construirea relatiilor personale sau de afaceri.

Prin urmare, ingrijirea fetei este o operatiune ce necesita atentie, atat in aplicarea de produse cosmetice, cat mai ales in alegerea lor. Desi exita astazi pe piata o multime de produse de ingrijire a fetei, de preferat ar fi sa optam pentru cele cu ingrediente cat mai naturale. Acestea au darul de a nu incarca foarte mult tenul, sunt usor absorbite de piele si, ceea ce este mai important, sunt usor de indepartat pe timpul noptii.

Produse pentru corp

O alta gama importanta de produse cosmetice este cea destinata pielii corpului. Cate dintre voi nu au avut nevoie de o crema buna pentru vergeturi, spre exemplu? Nasterea unui copil, dar si lasarea pielii dupa o operatie sau chiar dupa o simpla dieta, in care am dat jos cateva kilograme, poate conduce la deformari ale pielii, la pierderea elasticitatii, cu aparitia de vergeturi sau alte deficiente la nivelul dermei. Prin urmare, folosirea unei creme de corp poate estompa toate aceste mici neplaceri. De preferat este ca aceste creme sa fie aplicate dupa dus, pentru o hidratare mai buna si o absorbtie eficienta de catre organism.

Produse demachiante

Produsele demachiante reprezinta o alta categorie extrem de importantă pentru ingrijirea fetei. Se stie ca majoritatea produselor folosite in machiajul si ingrijirea zilnica au la baza diverse substante chimice si coloranti care nu intotdeauna fac bine pielii. Astfel, dupa o zi de munca, de alergatura prin praful orasului, demachierea este o operatie obligatorie, ce trebuie tratata cu mare atentie.

Si aici, produsele pe baza de ingrediente naturale sunt de preferat in locul unor simple solutii care pot agresa pielea. Demachiantele pe baza de plante, extracte si uleiuri esentiale pot avea rezultate remarcabile, facand tenul nostru sa arate nu doar mai curat, ci si mai sanatos.

Creme pentru maini si picioare

In fine, o gama de produse extrem de uzuala este reprezentata de cremele de maini si de picioare. Concepute pe baza de emolienti, acestea au darul de a remedia crapaturile aparute la nivelul palmelor si degetelor, de a mentine elasticitatea pielii chiar si in conditii de frig si umezeala.

0 Shares
You May Also Like