Care este diferenta dintre design grafic si web design?

0 Shares
0
0
0

In trecut, oamenii confundau destul de mult designul grafic si web designul, iar aceste confuzii erau de regula efectuate de catre cei care nu aveau cunostinte in domeniu, si de catre cei care nu aveau o relatie directa cu una dintre aceste doua ocupatii.

Ce este adevarat, este faptul ca web designul si designul grafic sunt inrudite si au si mai multe trasaturi commune, iar aici putem mentiona faptul ca ambele folosesc text, imagini si medii vizuale, cu scopul de a transmite un concept sau o idee.

Iarasi este foarte important de mentionat faptul ca pentru prima data a existat designul grafic, iar cei care doreau sa se perfectioneze in acest domeniu, avand deja mai multe cunostinte in domeniu, puteau cauta cate un tutorial graphic design, pentru a invata cat mai multe lucruri despre aceasta ocupatie.

Ei bine, designul frafic a aparut odata cu internetul, iar din acest motiv putem spune ca designerii grafici nu sunt neaparat si web designer, insa web designerii cu siguranta trebuie sa aiba si o multime de calitati de desingner grafic.

Pentru a intelege mai bine aceste doua ocupatii, vom discuta pe scurt in cele ce urmeaza despre ele si despre ce presupune fiecare ocupatie.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca designul este o arta vizuala, si reprezinta capacitatea transmiterii unei idei printr-un text, printr-o imagine sau prin ambele elemente. Cei mai de success designer vor reusi mereu sa transmita cele mai complexe concept, prin imagini simple.

Un designer grafic este acel designer care se ocupa doar de designul vizual, exact ca si un artist, iar acesta creaza reviste, brosuri, coperti de carte, logouri, arta pentru jocuri, semne publicitare, etc. sunt insa si situatii in care designerii grafici lucreaza cu web designerii privind grafica site-urilor.

De cealalta parte, daca discutam despre web designer, acestia nu se vor ocupa numai de partea vizuala, ci se vor ocupa si de partea tehnica privind crearea unui web site. Orice web site este compus din doua elemente, iar prima este aceea care interactioneaza cu utilizatorii si cuprinde elementele ce pot fi vazute, iar al doilea element este codul java, css, html. Aceste coduri sunt lombaje care construiesc pagina web si care le dicteaza elementelor grafice unde sa stea si cum sa se comporte.

Asadar, dupa cum se poate observa, un web designer trebuie sa aiba mult mai multe cunostinte de ordin tehnic pentru a-si putea desfasura activitatea, iar plus de asta trebuie sa mai aiba si un simt artistic si o imaginative dezvoltata.

Exista insa si designer grafici care incep sa invete limbaje de design web, pentru ca pe viitor sa poata sa se ocupe si de aceasta parte, iar designerii web mai ales cei care activeaza de mult timp in acest domeniu, trebuie neaparat sa se adapteze faptului ca pentru a fi web designer trebuie sa cunoasca mult mai multe informatii, pe langa HTML-uri.

Deci, acestea sunt cateva dintre diferentele dintre web design si designul grafic, iar odata cu evolutia internetului dar si cu dezvoltarea tehnologiei, aceste diferente sunt din ce in ce mai mici, iar din ceea ce se poate observa, se pare ca aceste doua ocupatii vor ajunge in viitor sa se confunde in totalitate.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…