Ce avantaje are tehnologia Bluetooth?

0 Shares
0
0
0

Exista mai multe avantaje pe care le are tehnologia bluetooth si care a determinat ca tot mai multe persoane sa isi cumpere seturi de casti bluetooth. Va prezentam si noi o parte dintre cele mai importante avantaje ale acestor dispozitive.

  1. 1. Tehnologia Bluetooth este ieftina

Tehnologia Bluetooth este ieftina pentru productie, ceea ce are ca rezultat costuri mai mici decat cele pentru castile normale. Aceste economii sunt apoi transferate spre tine, consumatorul. Rezultatul final: Dispozitivele Bluetooth sunt relativ ieftine.

  1. Bluetooth este Automat

Bluetooth nu necesita sa va ganditi la configurarea unei conexiuni sau la impingerea oricaror butoane. Atunci cand doua sau mai multe dispozitive Bluetooth intra intr-un interval (pana la 15 m unul de celalalt), acestea incep sa comunice automat fara a fi nevoie sa faceti nimic. Odata ce comunicarea incepe, dispozitivele Bluetooth vor configura retelele personale sau Piconets. Cea mai buna parte este ca dispozitivele au grija de intregul proces de configurare si puteti sa va ocupati de orice altceva.

  1. 3. Protocol standardizat = interoperabilitate

Deoarece Bluetooth este o specificatie wireless standard, este garantat un nivel ridicat de compatibilitate intre dispozitive. Specificatia Bluetooth utilizeaza si defineste diferite profiluri. Fiecare profil Bluetooth este specific unei anumite functii.

De exemplu, atunci cand un telefon mobil cu Bluetooth si o casca Bluetooth (ambele cu acelasi profil) comunica unul cu celalalt, ambele se vor intelege fara ca utilizatorul sa faca nimic, chiar daca dispozitivele sunt de modele diferite.

  1. 4. Interferente simple (daca exista)

Dispozitivele Bluetooth evita interferenta cu alte dispozitive fara fir prin:

  1. a) Folosind o tehnica cunoscuta sub denumirea de propagare a frecventei spectrului de raspandire si
  2. b) Utilizarea semnalelor fara fir cu putere redusa.
  3. Consumul redus de energie

Dupa cum s-a mentionat mai sus, Bluetooth utilizeaza semnale de putere redusa. Ca urmare, tehnologia necesita putina energie si, prin urmare, va folosi mai putina baterie sau energie electrica. Evident, acesta este un avantaj deosebit pentru dispozitivele mobile, deoarece Bluetooth nu va scurge durata de viata a bateriei dispozitivului.

  1. Partajati vocea si datele

Standardul Bluetooth permite dispozitivelor compatibile sa partajeze comunicatiile de voce si de date. De exemplu, nu este deloc surprinzator faptul ca un telefon mobil cu functii Bluetooth este capabil sa partajeze comunicatii vocale cu o casca Bluetooth compatibila, totusi acelasi telefon mobil poate fi capabil sa stabileasca o conexiune GPRS la Internet.

Apoi, utilizand Bluetooth, telefonul se poate conecta la un laptop. Rezultatul: laptopul este capabil sa navigheze pe Internet sau sa trimita si sa primeasca e-mailuri.

  1. 7. Retea personala instantanee (PAN)

Pana la sapte dispozitive Bluetooth compatibile se pot conecta unul la celalalt in apropiere de pana la 15 m, formand un PAN sau piconet. Multe dispozitive pot fi configurate automat pentru o singura camera.

  1. 8. Upgradeable

Standardul Bluetooth poate fi actualizat. Un grup de dezvoltare de la Grupul de interes special pentru Bluetooth (SIG) a primit sarcina de a lucra la noua versiune Bluetooth 2, care ofera cateva noi avantaje si este compatibila cu versiunile mai vechi.

Acestea sunt doar o mica parte dintre avantajele detinute de tehnologia Bluetooth pe care ar trebui sa le retineti.

0 Shares
You May Also Like