Concurenta dintre Apple si Samsung in noile dispozitive

0 Shares
0
0
0

Apple si Samsung par a fi intr-o continua concurenta in ceea ce priveste lansarea dispozitivelor din ce in ce mai performante. Ajunsi la pragul al optulea, iata care sunt principalele diferente intre iPhone 8 creat de Apple si Galaxy S8 care poarta emblema Samsung.

Noul iPhone 8 nu se diferentiaza cu mult de modelul anterior din breasla sa. La noul telefon gasim un design extrem de clasic pentru un dispozitiv Apple, cu marginile destul de mari, iar butonul fizic “Acasa” si cititorul de amprenta este asezat in partea inferioara a dispozitivului. In schimb telefonul Samsung Galaxy S8 si ecranul sau de afisare Infinity ocupa o zona mult mai mare fata de modelul anterior.

La iPhone 8, modulul foto se situeaza in partea stanga sus, pe spate,  in timp ce la Samsung Galaxy S8 modulul foto este situat central. Cel din urma are si un jack, spre deosebire de oponentul sau si prefera USB-C la Lightning exclusive de la Apple.

Un ecran iPhone 8 LCD de 4,7 inci HD Retina beneficiaza de tehnologia True Tone in timp ce, in fata, telefonul Samsung Galaxy S8 are un panou Super AMOLED de 5,8 inch cu o definitie de 2960 x 1440 pixeli.

IPhone 8 se bazeaza pe un senzor de fotografie de 12 megapixeli, la fel ca si Samsung Galaxy S8. Diferenta va fi probabil jucata de calitatea ISP-ului din fiecare dispozitiv.

In interiorul iPhone 8, exista un chip A11 Bionic cuplat cu 2 GB de memorie RAM. Galaxy S8 are o memorie sustinuta de 4 GB RAM.

Diferenta de software este probabil una principala intre dispozitivele Apple si Samsung, primul ruleaza pe iOS 11, iar al doilea pe Android 7.x Nougat. Acestea profita de caracteristicile speciale ale sistemului de operare Google (sertar de aplicatii, personalizari multiple …), dar si functii noi in Nougat, cum ar fi ferestre multiple, notificari grupate prin aplicatii, setari mai bine organizate etc.

Galaxy S8 si Galaxy Note 8 au, de asemenea, constructor de interfata Samsung si beneficiaza de ecosistemul acestuia din urma. Solutia de plata contactless Samsung este noutatea mult-asteptata si probabil va dura ceva timp inainte de a ne bucura de intregul potential al asistentului inteligent Bixby (Asistentul Google este in mod clar acolo pentru a asigura marea lovitura). Se planifica o actualizare la Android 8.0 Oreo.

In plus, Galaxy Note 8 are caracteristici specifice stiloului Pen care poate sa traduca text, sa creeze GIF-uri, sa faca notatii manuale; la randul lor, iPhone 8 si X, cu iOS 11, gazduiesc o aplicatie de andocare foarte asemanatoare cu cea gasita pe computerele MacOS. In plus, cel mai recent sistem de operare Apple ofera in cele din urma un manager de fisiere si, de asemenea, permite transferul cu functia drag and drop de fisiere de la o aplicatie la alta. In final, ca si Proiectul Tango pe Android, API-ul ARKit va permite dezvoltatorilor sa ofere mai multe servicii bazate pe realitatea augmentata.

Pretul unui iPhone 8 incepe la 1 159 de euro, iar al unui Samsung Galaxy S8 de la 1.009 de euro.

0 Shares
You May Also Like