Ce sunt garniturile si de cate tipuri sunt ele?

3 Shares
0
0
3

Cricul hidraulic este un instrument utilizat pentru ridicare, indispensabil pentru manipularea incarcaturilor grele. Pentru ca acesta sa functioneze in parametri normali este indicat ca garniturile sa fie intotdeauna in stare buna. Schimbate periodic, garniturile ii vor oferi unui cric hidraulic de tip crocodil sansa de a-si indeplini rolul pentru care a fost conceput.

Noi va recomandam sa va cumparati garnituri cric hidraulic tip crocodile accesand linkul.

Principiul de functionare a acestui instrument se bazeza pe actionarea unui cilindru hidraulic printr-o pompa manuala (actionata de catre operator). Aceasta pompa genereaza o presiune proportionala cu forta de ridicare aplicata pe sectiunea cilindrului. Coborarea cilondrului este asigurata prin deschiderea unei supape (robinetul sau rotirea parghiei).

In gama diversificata de produse oferite marelui public, exista doua tipuri principale de cricuri hidraulice: cricurile statice si cricurile rulante.

Cricul hidraulic static este unul in forma de sticla si poate ridica incarcaturi de la 1 pana la 20 de tone. Acesta poate inlocui in mod avantajos cricul original al vehiculului. Pentru utilizarea pe un vehicul, un cric de ridicare de 2 tone este mai mult decat suficient, iar amprenta este foarte mica. Bine de stiut este ca un astfel de cric nu se rezuma la o singura interventie asupra vehiculului, ci va poate ajuta in diverse alte situatii precum ridicarea grinzilor, a podelelor etc.

Cricul hidraulic rulant, cunoscut si ca tip crocodil, este montat pe roti si permite ridicarea vehiculelor din gama vehicule usoare, de la 1.5 pana la 2 tone. Acest instrument permite interventia in siguranta in caz de nevoie, iar punerea in functiune este foarte rapida: trebuie ca cricul sa fie glisat sub vehicul fara dificultate, cu ajutorul rotilor pe care le are. Operatia de ridicare este foarte practica, adesea cu o pedala rapida si cu o parghie de mana pentru ridicarea usoara a incarcaturii. Este bine de stiut ca exista si cricuri extraplate de acest fel care sunt foarte utile pentru a va putea strecura sub vehicule cu profil redus.

Dat fiind ca ridicarea unui vehicul este o operatiune delicata si in acelasi timp foarte periculoasa, mai ales daca este nevoie sa va strecurati sub vehicul pentru a face reparatiile, este nevoie de o atentie sporita in manevrarea cricului pentru ridicarea vehiculului. Este absolut indispensabil si obligatoriu sa va asigurati ca sunteti in siguranta prin utilizarea unui cric hidraulic pentru a impiedica vehiculul sa cada. Pentru a face acest lucru, asigurati-va ca intotdeauna utilizati garniturile potrivite, iar acestea sunt intretinute corespunzator.

Pentru a opera cu un astfel de dispozitiv in conditii optime, iata cateva sfaturi utile.

Actionati pe o suprafata tare, solida, capabila sa sustina greutatea vehiculului fara ca cricul sa se scufunde in sol. Identificati punctele de ridicare si amplasarea luminilor (acestea sunt deseori marcate de anumite semne pe prag). Verificati daca cricul si garniturile acestuia nu sunt subdimensionate pentru greutatea vehiculului. Pentru siguranta, fixati rotile din fata si din spate pe partea opusa partii de ridicare. Pentru un cric hidraulic de tip crocodil verificati daca rolele se misca odata cu ridicarea vehiculului pentru a evita o posibila deplasare spre axul de sprijin.

3 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…