Ce trebuie sa stii despre un polizor de banc?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care te afli in cautarea unor scule de la Zyg, atunci cu siguranta va trebui sa iti indrepti atentia si spre un polizor de banc, acesta fiind o unealta electrica profesionala, care se poate folosi cu succes in operatiuni de ascutire, polizare sau lustruire a unor materiale.

Daca detii acasa un atelier, sau lucrezi intr-un domeniu in care trebuie sa ascuti, sa slefuiesti sau sa lustruiesti diferite materiale, atunci cu siguranta ai nevoie de un polizir de banc.

Ei bine, la fel ca si atunci cand iti alegi un oricare alt produs de pe piata, si in momentul in care vine vorba despre achizitionarea unui polizor de banc, trebuie sa tii cont de anumite criterii importante.

In primul rand, trebuie sa tii cont de pietrele abrazive, care reprezinta unul dintre criteriile cele mai importante de alegere ale unei asemenea unelte. Aceste pietre pot sa fie aplicate pe diferite materiale, iar dimensiunile lor sunt cuprinse intre 150 mm si 205 mm.

In cazul in care ai de gand sa folosesti polizorul de banc pentru a ascuti uneltele de gradinarit, atunci ar fi indicat sa iti indrepti atentia spre pietre abrazive de minim 200 mm in diametru.

Daca insa, iti doresti sa folosesti polizorul de banc cu scopul de a poliza sau cu scopul de a ascuti uneltele care sa aiba dimensiuni mai mici, cum ar fi de exemplu burghiele, sau de ce nu, capetele de dalti, atunci ai putea folosi o piatra abraziva care sa aiba un diametru de 150 mm.

In momentul achizitionarii unui polizor de banc, de regula la pachet cu unealta, vin si aceste doua tipuri de pietre abrazive.

Un alt detaliu care conteaza foare mult in momentul in care trebuie sa iti alegi o astfel de scula electrica profesionala, este fara indoiala puterea sa. Un polizor de banc poate avea o putere cuprinsa intre 250 si 1000.

In functie de durata folosirii, dar si in functie de modul in care se foloseste unealta, aceasta poate sa fie impartita in trei categorii, astfel ca se pot gasi motoare cu putere limitata (250 – 400W), motoare cu putere moderata (400 – 800 W), si motoare de mare putere (800 – 900W).

Turatia este un alt criteriu foarte important, de care trebuie tinut cont in momentul in care se alege o astfel de unealta electrica profesionala, iar aici trebuie mentionat ca pentru ascutit si polizat, se folosesc doua tipuri diferite de turatii.

Confortul este un alt criteriu care trebuie sa conteze foarte mult atunci cand se alege un polizor de banc, insa si siguranta in momentul utilizarii, trebuie sa fie un alt aspect care conteaza foarte mult in alegerea unei astfel de unelte.

Ei bine, dupa cum se poate observa, se pot gasi o multime de detalii de care trebuie sa se tina cont in momentul in care se alege un polizor de banc, insa fara doar si poate, si pretul acestei unelte, dar si numarul brandului producator, sunt doua aspecte importante care conteaza si ele.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…