Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un pc reconditionat?

0 Shares
0
0
0

Daca iti doresti un pc refurbished (reconditionat), nu trebuie sa uiti si celelalte componente necesare, adica perifericele computerului, cum ar fi monitorul, tastatura, mouse-ul, imprimanta (daca este cazul), etc.

Esti in cautarea unui magazin calculatoare refurbished, unde lucreaza unii dintre cei mai buni profesionisti? Intra pe DiablosComputer.ro!

Fii foarte atent la monitor.

Multe firme de refurbishing nu includ in pachet si un monitor pentru un anumit model de pc, asa ca tine cont si de acesta si adauga-l la pret, in cazul in care nu ai deja un monitor acasa, pe care il poti folosi.

Daca nu ai, cumpara si un monitor, altfel nu vei putea folosi pc-ul. Verifica bine si monitorul, acesta trebuie sa aiba o rezolutie de minim 1024×768 pixeli, contrastul si luminozitatea trebuie sa fie satisfacatoare si nu in ultimul rand, cu cat mai mare cu atat mai bine.

Verifica intotdeauna preturile modelelor comparabile, de la diferite branduri.

Vei afla cu siguranta ca in cazul unui pc refurbished, nu prea exista discount-uri, asta deoarece sistemele vandute astfel, au deja un pret destul de mic in comparatie cu unele noi.

Cu toate astea insa, poti gasi oferte sau promotii la sisteme noi (cu configuratii asemanatoare), la preturi chiar si mai mici decat ale celor refurbished. In cazul acesta, iti recomandam sa cumperi un sistem nou.

Aceste oferte sau promotii insa nu se fac mereu ci doar de cateva ori pe an sau la lichidari de stocuri si daca vrei pc-ul acum, va trebui totusi sa iei unul refurbished.

Incearca sa cumperi numai modele reconditionate de branduri cu renume.

Cel mai bine este sa cumperi un pc refurbished de la producatorul sistemului in sine, deoarece vei fi sigur ca acest sistem va avea la interior componente cu un grad ridicat de compatibilitate, vei gasi suport de drivere si mai tarziu si astfel sistemul va avea o viata mai lunga.

Refurbisherii 3rd party folosesc in general componente diferite (de la firme diferite) si astfel pot aparea probleme de compatibilitate.

Clarifica statutul “open box”.

Cateodata poti vedea sintamga “open box” pe un anumit sistem de vanzare. Cu alte cuvinte, a existat un client ce a deschis cutia produsului, probabil l-a testat si nu a fost multumit, alegand sa-l returneze.

Daca asta este cazul, verifica si tu sistemul respectiv, pentru a vedea care este problema.

Sunt multe cazuri in care anumiti clienti refuza sistemele deoarece nu ii atrag din punct de vedere estetic sau carcasa nu arata exact asa cum au vazut-o ei pe site, culoarea pe care si-o doreau nu mai era disponibila, etc.

Daca asta este si cazul sistemului tau, atunci nu este nici o problema cu sistemul, dar trebuie sa verifici. In acelasi timp, daca vei alege un astfel de sistem “open box”, pretul va fi chiar mai mic, deoarece produsul a fost desfacut.

Verifica intotdeauna si daca exista o garantie solida pentru sistemul respectiv, in general pentru un sistem refurbished aceasta trebuie sa fie de minim 6 luni, dar se poate si mai bine.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…