Cele mai comune probleme cu ochii

0 Shares
0
0
0

Cand ochii sunt obositi sau au o problema se vede pentru ca suprafata lor este acoperita de vasele de sange care se extind atunci cand sunt iritati sau infectati. Asta va genereaza ochii rosii.

Ochii rosii pot fi cauzati de lipsa somn, condus execesiv, alergii  si lovituri. Daca cauza este o vatamare, verificati-o cu ajutorul medicul dumneavoastra. Puteti incerca de exemplu la cabinet oftalmologie Bucuresti.

Ochii rosii ar putea fi un simptom al unei alte afectiuni oculare, cum ar fi conjunctivita (pinkeye) sau daunele provocate de soare, care nu s-au simtit de-a lungul anilor. In cazul in care picaturile de ochi peste noapte si perioadele de odihna nu ajuta la limpezire, consultati-va medicul.

Este greu sa vezi noaptea, mai ales cand conduci? Este greu sa va gasiti in locuri intunecoase, cum ar fi cinematografele?

Asta suna ca orbire pe timp de noapte. Este un simptom, nu o problema in sine. Miopia, cataracta, keratoconus si lipsa de vitamina A provoaca un tip de orbire pe timp de noapte pe care medicii il pot repara.

Unii oameni se nasc cu aceasta problema sau o pot dezvolta dintr-o boala degenerativa care implica retina si care de obicei nu poate fi tratata. Daca aveti, trebuie sa fiti foarte atent in zonele cu lumina scazuta.

Lazy eye, sau ambliopia, se intampla atunci cand un ochi nu se dezvolta in mod corespunzator. Viziunea este mai slaba in acel ochi si tinde sa se miste “lenes” in timp ce celalalt ochi ramane fix. Se gaseste la sugari, copii si adulti si afecteaza rar ambii ochi. Tratamentul trebuie cautat imediat pentru sugari si copii.

Problemele de vedere pe tot parcursul vietii pot fi evitate daca un ochi lenes este detectat si tratat in copilarie. Tratamentul include ochelari corectori sau lentile de contact si folosind un plasture sau alte strategii pentru a face un copil sa utilizeze ochiul lenes.

Daca ochii tai nu sunt aliniati unul cu altul cand te uiti la ceva, poti avea strabism. S-ar putea sa auzi, de asemenea, numele de ochi incrucisati.

Aceasta problema nu va disparea singura. Va trebui sa contactati oftalmologul sau specialistul in ochi pentru ao corecta. Cu nistagmus, ochiul se misca sau joaca tot timpul singur.

Exista numeroase tratamente, inclusiv terapia vizionara, pentru a va face mai puternici ochii. Chirurgia este, de asemenea, o optiune. Medicul dvs. va va examina ochii pentru a vedea care tratament ar putea functiona cel mai bine pentru dumneavoastra.

Atunci cand nu puteti vedea anumite culori sau nu puteti spune diferenta dintre ele (de obicei, rosu si verde), este posibil sa  aveti daltonism. Se intampla cand celulele de culoare din ochi (medicul le va numi celule conice) sunt absente sau nu functioneaza.

Cand este cel mai grav, puteti vedea doar in nuante de gri, dar acest lucru este rar. Majoritatea oamenilor care o au, s-au nascut cu ea, dar o puteti obtine mai tarziu in viata de la anumite medicamente si boli. Medicul dvs. va poate spune ce este de vina. Barbatii sunt mult mai probabil sa se nasca cu ea decat femeile.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum se pot alege dispozitivele medicale

BlogCum se pot alege dispozitivele medicale

Alegerea dispozitivelor medicale potrivite este esențială pentru asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate și pentru îmbunătățirea sănătății și…