Cum alegi un cooler bun pentru laptop?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta va veni momentul in care vei avea de gand sa iti cumperi un laptop pe care sa il folosesti in interes personal, si cu siguranta te vei gandi la mai multe modele si vei intreba in stanga si in dreapta ce model de laptop sa alegi.

Trebuie sa iti cunosti foarte bine mai intai nevoile, iar apoi dorintele, iar astfel vei putea sa iti dai seama cam ce tip de laptop ti se potriveste. In acest timp insa, trebuie sa iti stabilesti foarte bine bugetul de achizitionare a laptopului, trebuie sa alegi un model care sa se incadreze in acest buget, si mai trebuie sa iti ramana bani si pentru un cooler pentru laptop.

In cazul in care acesta va fi primul tau laptop pe care il cumperi, probabil nu iti vei da seama initial de cat de important este un cooler, si de ce ai nevoie de el.

Ei bine, un cooler pentru laptop, este acel accesoriu care ii ofera echipamentului racire rapida, astfel ca laptopul va putea sa functioneze in continuare la capacitate maxima. Se stie faptul ca laptopurile se incalzesc destul de rapid atunci cand sunt suprasolicitate, insa in cazul in care acestea sunt echipate cu un cooler, atunci se vor putea bucura de temperaturi interioare optime, pentru a functiona la capacitate maxima.

Asadar, acum ca stii ce este un cooler, cu siguranta vei putea sa studiezi mai multe coolere laptop, iar in functie de pret, in functie de modelul pe care il preferi, dar si in functie de performantele pe care le are un astfel de accesoriu, iti vei putea alege coolerul care crezi ca este cel mai potrivit pentru laptopul tau.

Pe piata se gasesc atat coolere echipate cu doua ventilatoare, cat si coolere care sunt prevazute cu un singur ventilator. Este evident faptul ca un cooler prevazut cu doua ventilatoare este mult mai bun, si ofera racire echipamentului intr-o perioada de timp mai scurta.

In cazul in care nu vei gasi un cooler care sa fie prevazut cu doua ventilatoare, nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca si un cooler care este prevazut cu un singur ventilator poate sa fie ideal pentru echipamentul tau, insa trebuie ca ventilatorul sa fie cat mai mare.

Ca sa intelegi cat este de important un cooler pentru laptop, trebuie sa stii faptul ca acesta poate sa ii prelungeasca durata de viata echipamentului. Laptopul supraincalzit, cu siguranta intr-o perioada de timp nu foarte indelungata, va fi afectat, insa daca este echipat cu un cooler, va functiona in parametri optimi, tot timpul. Deci, este vital sa cumperi un cooler pentru echipamentul tau.

Poti sa optezi de exemplu pentru un model Intel – Tech Coba Nitrox NTC 200, care se poate identifica rapid dupa ventilatorul iluminat albastru, de 140 mm. Un astfel de cooler se potriveste chiar si laptopurilor cu o diagonala de 15.6 inch. Un astfel de accesoriu este alimentat de 2 conectori usb, si ofera turatii intre 700 si 1400 RPM.

Poti sa alegi si un model Spire Aura Cooler, care este ideal pentru modelele de pana in 15.4 inch. Un astfel de echipament are un ventilator de 160 mm, insa este destul de modest si ofera doar 650 RPM.

Ultimul exemplu prezentat, este cel al modelului Serious SRX NCP20, care este o solutie compacta pentru a raci laptopurile. Un astfel de accesoriu este prevazut cu doua ventilatoare mici, care nu provoaca zgomot, insa care nu sunt foarte eficiente, insa un astfel de cooler are un pret foarte mic.

0 Shares
You May Also Like