Cum ne poate ajuta o fosa septica pentru 6 persoane?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani exista tendinta de a proteja cat mai mult mediul inconjurator si, o data cu el si intreaga omenire. Tocmai de aceea cu totii manifestam o grija sporita fata de deversarea apelor murdare in locuri in care acestea s-ar putea infiltra si ar putea afecta mediul inconjurator, lucru care a determinat aparitia foselor septice.

O fosa septica 6 persoane este o alegere potrivita pentru o locuinta individuala, aceasta putand prelua cantitatea de ape menajere rezultata din procesele casnice ale tuturor membrilor familiei.

In general, fosa septica se foloseste pentru limpezirea partiala a apelor uzate menajere, urmand ca namolurile depuse sa se transforme din punct de vedere chimic, sub actiunea microorganismelor, pana la mineralizare. Fosa este alcatuita din doua camere si este prevazuta cu doua capace pentru etansare, racord de intrare si racord de iesire si tub de ventilatie din poliproprilena.

Fosele septice sunt folosite cu precadere in zonele unde nu exista canalizare, pentru facilitarea procesului de evacuare a apelor uzate, prin folosirea bacteriilor aerobe si anaerobe. Principiul fosei septice este acela de recipient ingropat in pamant, care reuseste sa stocheze in conditii de siguranta acele substante care nu intrunesc criteriile cerute pentru deversare in mediul inconjurator.

Astfel, in fosa septica vor ajunge dejectiile, apele uzate menajere si apele cu detergenti si alte substante chimice. Este important ca pe langa fosa septica sa avem in vedere si construirea unui camin de vizitare, care sa ne permita accesul ori de cate ori este nevoie, astfel incat sa avem certitudinea ca totul este in regula la nivelul instalatiei de deversare.

Fosa poate fi realizata din beton, din pelietilena sau din fibra de sticla, lucrul cel mai important in oricare dintre cazuri fiind considerentul ce tine de siguranta, mai exact grija fata de substantele care sunt evacuate in fosa. Acestea nu trebuie sa se infiltreze in structura, pentru ca mai apoi sa ajunga in mod accidental in pamant. De aceea trebuie avute in vedere materialele din care este construita fosa si eventual trebuie sa avem in vedere realizarea unei izolatii care sa protejeze mediul inconjurator.

Din punct de vedere al amplasarii, este bine de stiut ca o fosa septica pentru 6 persoane, sau pentru o locuinta unifamiliala, trebuie amplasata in conformitatea cu cerintele proiectului, avand grija sa nu o plasam la o distanta foarte mare de locuinta, insa nici prea aproape. Ideal ar fi sa gasim exact acea solutie de amplasare care sa ne permita sa ne bucuram de confortul unei astfel de instalatii, dincolo de utilitatea acesteia.

Mirosurile ce pot veni de la o astfel de instalatie ne pot afecta la nivel de confort, si tocmai de aceea se recomanda amplasarea la o distanta acceptabila de casa, legatura realizandu-se cu ajutorul unei tevi PVC care sa permita scurgerea apelor menajere in fosa.

Daca si tu cauti o fosa septica pentru 6 persoane, atunci ar trebui sa stii ca o gama larga de produse de acest tip poate fi gasite pe site-ul www.shop-einstal.ro, un magazin dedicat acestor dispozitive si echipamente, si nu numai.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…