Tot ce trebuie sa stii despre calculatoarele second hand

0 Shares
0
0
0

In cazul in care vechiul calculator de acasa nu te mai multumeste, cu siguranta a cam sosit momentul sa il inlocuiesti cu un calculator mai nou, mai performant si care sa faca fata tuturor cerintelor tale.

Daca vrei sa iti cumperi un calculator foarte performant, atunci cu siguranta iti poti indrepta atentia spre un echipament nou, sau chiar spre un echipament refurbished. Trebuie sa stii insa ca un echipament nou si foarte performant are si un pret piperat.

In schimb, calculatoarele refurbished, mai ales cele performante, sunt mai ieftine cu cateva sute de lei decat calculatoarele noi. Deci, dintre aceste doua categorii de calculatoare, daca discutam strict din punct de vedere financiar, este mai rentabila achizitionarea unui calculator refurbished.

Daca iti doresti insa un calculator care sa aiba un pret decent, insa un calculator care sa aiba si performante notabile, atunci mai mult ca sigur trebuie sa te orientezi spre un echipament din categoria de calculatoare second hand.

Exista in clipa de fata pe piata o multime de echipamente second hand, asa ca in functie de asteptari, in functie de preferinte si in functie de buget iti poti alege un calculator second hand care sa fie performant, iar aici discutam de exemplu despre calculatoarele i5, sau poti alege un echipament cu performante ceva mai slabute cum ar fi calculatoarele i3.

Tot atunci cand vrei sa iti cumperi un calculator second hand mai trebuie sa stii ca acesta va veni la fel ca si orice calculator nou sau la fel ca orice calculator refurbished, insotit de un certificat de garantie.

Acest lucru inseamna ca in cazul in care echipamentul se defecteaza si are nevoie de o reparatie, tu nu va trebui sa cheltuiesti nici un ban pentru a-l repara.

Un avantaj pe care il au calculatoarele second hand este acela ca vin deja cu sistemul de operare instalat, si mai mult decat atat au si cateva programe de baza instalate, ceea ce cu siguranta te va incanta. De regula, calculatoarele second hand in anul 2018 vin cu sistemul de operare Windows 10 instalat, ceea ce este un mare avantaj.

Trebuie sa tii cont insa si de micile dezavantaje pe care le poate avea un echipament second hand. De exemplu, un calculator second hand poate prezenta urme mai mici sau mai mari de uzura

Aceste urme de uzura pot arata inestetic, asa ca trebuie sa studiezi cu atentie calculatorul inainte de a-l alege.

Tinand insa cont de faptul ca echipamentele second hand sunt in clipa de fata destul de performante, iar unele dintre acestea sunt chiar foarte performante, atunci o mica zgarietura sau o mica urma de uzura nu mai conteaza.

Asadar, in mare parte cam acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre calculatoarele second hand inainte de a-ti alege unul. Pana la urma insa, tinand cont de faptul ca un echipament second hand are foarte multe avantaje si putine dezavantaje, cu siguranta se merita sa iti alegi unul.

0 Shares
You May Also Like