Cat de mare este fabrica Apple din China?

0 Shares
0
0
0

Desi tindem sa ne ferim de produsele made in China, de teama ca acestea sunt de o calitate indoielnica, multe dintre marile branduri sunt create pe taram asiatic. Chiar si Apple isi produce device-urile cu care a cucerit o lume intreaga in China.

Avantajele oferite de productia in fabricile din China sunt greu de neglijat pentru marii producatori, datorita profiturilor foarte mari pe care le pot obtine astfel. Asa se face ca Foxconn este unul dintre cei mai importanti colaboratori Apple cu privire la productia de telefoane iPhone, iar sediul fabricii principale este in Zhengzhou, China. Potrivit jurnalistilor Business Insider, numarul de lucratori din aceasta fabrica este mai mare de 350.000.

Datorita faptului ca este atat de mare, fabrica Apple este poreclita de localnici “Orasul iPhone”, fara nicio exagerare. Dispusa pe o suprafata de 3,5 kilometri patrati, fabrica a fost construita in anul 2010 pentru a servi construirii de terminale Apple. Tocmai de aceea pe fiecare telefon produs in China apare sintagma “Designed by Apple in California, Assembled in China”.

Oamenii care lucreaza aici si petrec zilnic timpul printre terminalele Apple se declara multumiti de conditiile de munca. Pentru a asambla un iPhone, este nevoie de parcurgerea a 141 de pasi, fiecare dintre acestia fiind realizat de oameni, si nu de roboti.

Pentru realizarea unui iPad sunt necesare 5 zile, iar pana este impachetat, trece prin mainile a 325 de angajati. De asemenea, Foxconn produce 300.000 de module de camera pentru iPad intr-o singura zi. In ceea ce priveste mediul de munca, este binecunoscut faptul ca in fabricile din China angajatii nu beneficiaza de cele mai bune conditii, in general. La fabrica Apple din China, angajatii au un program de lucru de 12 ore, cu o pauza de masa de o ora.

Pentru o masa mancata la cantina fabricii fiecare angajat plateste 0.70$, iar cei care doresc sa doarma in cadrul fabricii platesc 17$ pe luna. In ceea ce priveste salariul, acesta este de 1.78$ pe ora, ajungandu-se la 21.36$ pe zi.

In privinta conditiilor de munca, Apple a angajat o firma de audit contra sumei de 250.000$, cu scopul de a se asigura de imbunatatire a conditiilor de munca. Cu toate ca aceste conditii pot parea grele, exista numerosi tineri interesati sa se angajeze la Apple, pentru a capata experienta sau din dorinta de a avea un loc de munca.

Data viitoare cand ne cumparam un nou terminal Apple sau solicitam servicii de reparatii iPhone Bucuresti pentru a-l repara pe cel vechi, putem pretui mai mult device-ul pe care il folosim, tocmai datorita numarului mare de oameni care lucreaza la ansamblarea lui.

Daca tinem cont de faptul ca fiecare dispozitiv Apple este ansamblat manual si trece prin atat de multe maini, pana ajunge in varianta finala, putem percepe diferit tehnologia, pretuind mult mai mult efortul pe care acesti oameni il depun pentru a avea un loc de munca.

Cu siguranta fabrica Apple din China este una dintre cele mai mari din lume si locul unde sute de mii de oameni petrec ore intre intregi in fiecare zi.

0 Shares
You May Also Like