Cum se aleg inelele de logodna cu diamante?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand intentionati sa alegeti inele de logodna cu diamante de la Royal Diamante, cu siguranta trebuie sa tineti cont de mai multe detalii importante, iar in cele ce urmeaza vom vedea despre ce este vorba.

Culoarea

Culoarea unei diamant este clasificata pe o scara de la D (incolora) la Z (galben deschis), D fiind cea mai cautata culoare. Exceptia de la aceasta regula este pentru diamantele care poseda o culoare foarte rara sau neobisnuita, cum ar fi verde sau rosu. Mai multe optiuni de diamante colorate in mod obisnuit includ albastru, galben si roz.

Taierea

Taierea unui diamant nu se refera de fapt la forma sa, ci la felul in care piatra este taiata pentru a-si spori stralucirea, fie in forma profunda, fie mai adanca. Un diamant bine taiat ar trebui sa aiba o stralucire incantatoare si ar trebui sa reflecte usor lumina intern si extern.

Claritatea

Claritatea se refera la numarul de incluziuni sau imperfectiuni minuscule, pe care le contine o piatra. Numai vizibile sub o lupa, aceste mici urme apar in aproape fiecare diamant si se formeaza atunci cand diamantul este cristalizat sub scoarta pamantului.

Caratul

Caratul este greutatea pietrei sau a pietrelor alese si este o modalitate de a masura valoarea inelului pe care il alegeti. In general, cu cat este mai mare caratul pe care il are o piatra, cu atat mai mult va costa si cu atat mai mare va arata, desi un diamant cu o taietura mai putin adanca poate crea impresia ca este mai mare decat o piatra mai profunda taiat.

Ei bine, acestia sunt cei 4C care conteaza atunci cand vine vorba despre alegerea bijuteriilor prevazute cu diamante, insa tinand cont ca discutam despre inelul de logodna, trebuie sa tineti cont si de alte aspecte deasemenea foarte importante.

Forma – Solitaire

Un diamant sau alta piatra pretioasa setata singura intr-un inel. Inelul de logodna dama, din aur alb e 18kt, cu un diamant central rotund briliant de 0.30ct, si 11 diamante mici, care are taietura rotunda briliant pe margini, cu o greutate totala de 0.12ct, in timp ce greutatea totala a diamantelor este de 0.42ct., poate fi ideal in cazul in care doriti sa alegeti un asemenea inel de logodna.

Inelul de logodna din platina 950, care este prevazut cu un diamant central care are taietura rotunda briliant de 0.80ct in setare gheare, si care este de 62 de diamante mici taietura rotunda briliant, in setare gheare cu o greutate totala de 0.40ct, iar greutatea totala a diamantelor este de 1.20ct. poate fi ideal deasemenea daca doriti un asemenea inel de logodna. Amandoua le puteti gasi la Royal Diamante.

Forma – Multi-Stone

Mai multe pietre mai mari, o piatra centrala mare si doua pietre laterale mai mici, plasate una langa alta intr-un cadru simplu. Deseori, doua tipuri de piatra sunt amestecate atunci cand discutam despre astfel de inele de logodna, cum ar fi un smarald cu doua diamante sau doua safire cu diamant central.

Forma – Cluster

Cateva pietre aranjate impreuna intr-un inel, care poate cuprinde orice forma – de la flori si stele pana la forme geometrice mai vechi de inspiratie geometrica.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…