De ce se defecteaza turbina masinii?

0 Shares
0
0
0

Fiecare adult isi doreste un autoturism pe care sa il foloseasca pentru a se deplasa cand si unde are nevoie. Este firesc acest lucru in conditiile in care masina personala ne permite sa facem naveta la servici fara a mai depinde de transportul in comun.

Masina personala este necesara pentru a ne deplasa oricand si oriunde dorim. De aceea, este foarte important sa ne asiguram ca facem cea mai buna alegere cand cautam un autoturism. Este nevoie sa ne cunoastem nevoile, sa ne stabilim un buget, si sa incepem sa facem cautari.

Pentru cei care au nevoie de o masina fiabila, ideala pentru a face naveta, cu siguranta o masina cu motor diesel este ideala, mai ales pentru ca masina are turbo. O masina cu turbo are o multime de avantaje in comparatie cu o masina fara turbo.

In primul rand, o masina care are turbo are o putere mai mare a motorului. Apoi, o masina care are turbo consuma mai putin carburant decat o masina care nu are turbo, si este si mai prietenoasa cu mediul, dat fiind faptul ca emite mai putini poluanti in aer decat o masina fara turbo.

Practic, turbo este o componenta deosebit de importanta a masinii, iar persoanele care se afla in cautarea unui autoturism, trebuie sa isi aleaga o masina cu turbo neaparat. De mentionat insa este faptul ca la fel ca si alte componente ale masinii, si turbosuflanta se poate defecta mai devreme sau mai tarziu.

In acest caz, solutia consta in cautarea unui atelier specializat in reparatii turbine Cluj, pentru repararea turbinei defecte, sau in inocuirea acesteia cu o turbina second hand. De obicei, atelierele auto care repara turbine, au si de vanzare turbine second hand, deci se poate incerca si aceasta solutie.

Cea mai eficienta solutie pentru cei care se confrunta cu aceasta problema, este aceea de a cumpara o turbina second hand pentru a inlocui turbina defecta, astfel ca nu mai trebuie sa astepte sa le fie reparata turbina. Apoi, cand se pot folosi de propria masina, isi pot duce turbina la reparat, si o pot pastra ca piesa de schimb, pentru ca nu se stie niciodata cand se poate defecta turbina recent cumparata.

Cat despre turbine, exista mai multe motive pentru care acestea se pot defecta, iar in continuare puteti descoperi cateva dintre ele.

1. Uleiul

Este foarte important ca turbina pentru a functiona eficient, sa aiba mereu o circulatie de ulei curat. Pentru ca turbina masinii sa fie pastrata intr-o stare perfecta, este recomandat ca schimbul de ulei (si schimbul filtrelor) sa fie facut in mod regulat.

Daca este schimbat uleiul si filtrul la timp, vor fi prevenite depunerile de carbon, si a substantelor care odata cu trecerea timpului diminueaza eficienta acestuia, si provoaca daune ireparabile.

2. Obiecte

Chiar daca astfel de cazuri se intampla mai rar, este posibil ca unele parti rupte ale motorului, frunze, particule de praf sau pietricele, sa patrunda in interiorul turbocompresorului, fie prin intrarea compresorului, sau prin intrarea turbinei.

Toate aceste obiecte vor crea stricaciuni ale rotilor si ale lamelor turbinei. Este important ca pentru a preveni aceasta problema, sa schimbati la timp filtrul de aer. De fapt, cand schimbati uleiul si filtrul de ulei, schimbati toate filtrele masinii.

3. Alte cauze

Este posibil ca turbina sa se defecteze si din alte cauze. De exemplu, patrunderea umezelii poate fi o cauza a defectiunii turbinei, la fel ca si temperaturile excesive ale gazelor de esapament si nu numai.

Este important ca indiferent de masina pe care o cumparati, sa o duceti la service sa o testati. Nu veti dori sa fie nevoie sa reparati sau sa inlocuiti turbina.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…