Demontarea celor mai populare mituri despre tigarile electronice

0 Shares
0
0
0

Inca de la aparitia primei tigari electronice multe persoane au avut indoieli in privinta modului in care acestea vor afecta sanatatea utilizatorilor. Odata cu trecerea timpului, au aparut multe discutii contradictorii ce s-au transformat in mituri care inca rasuna in fata celor care doresc sa renunte la fumatul clasic in detrimentul uneia electronice.

Aceste controverse pot impiedica oamenii sa tranziteze catre o forma de fumat mai sanatoasa, de aceea este esential sa va informati cat mai corect in privinta vaparii pentru a lua cea mai buna decizie.

Care sunt cele mai populare mituri despre vapare

· Tigarile electronice sunt periculoase pentru cei din jur

Una dintre cele mai mari ingrijorari ale celor care nu fumeaza este daca este nociva inhalarea la mana a doua a vaporilor emisi de tigarea electronica. Lichidul este produs din PG (propilen glicol), VG  (glicerina vegetala), arome si uneori nicotina, primele trei fiind folosite in industria alimentara, farmaceutica si multe altele. In momentul de fata nu s-a dovedit faptul ca vaparea la mana a doua este daunator.

· Nimeni nu stie din ce este facut lichidul

Unul dintre cele mai mari mituri despre aceste device-uri este in privinta lichidului folosit. Acestea sunt alcatuite din cele patru ingrediente deja mentionate, productia fiind strict regularizata la nivel european.

· Poate afecta sanatatea

Multe persoane considera faptul ca vapatul este doar o alta forma de a fuma, fiind la fel de periculoasa ca o tigara obisnuita. Ingrijorarea vine din cauza lichidelor chimice folosite, crezand ca pot avea efecte secundare ce pot provoca anumite afectiuni sau boli.

Insa din fericire aceste informatii sunt de cele mai multe ori false, cercetarile si investigatiile in domeniu demonstrand faptul ca tigarile electronice sunt cu aproximativ 95% mai sigure decat cele clasice.

· Nu va pot ajuta sa renuntati la fumat

Tigarile electrice sunt foarte populare deoarece fumatul nu se realizeaza prin combustie si nu prezinta un risc pentru sanatate. Este un mod foarte bun de a va ajuta sa va lasati de tigarile clasice care au in componenta mii de substante toxice, in cele din urma reusind sa renuntati definitiv la nicotina.

Tigarile electronice sunt mult mai sanatoase decat cele clasice pe combustie. Fumatul traditional presupune inhalarea a peste 5000 de substante nocive pentru organism, putand provoca afectiuni inca din primul an de utilizare. In acest fel pe langa avantajul financiar pe care o tigare electronica va o ofera, veti putea sta linistit in privinta sanatatii dumneavoastra si acelor din jur.

0 Shares
You May Also Like

BlogCe ofera Wellnessist?

In Romania au existat din cele mai vechi timpuri zone unde apele termale si namolul au fost folosite…