Ce trebuie sa stii despre boala avuta de Vanessa Youness Amal?

0 Shares
0
0
0

Vanessa Youness AmalVanessa Youness Amal , pentru foarte multe persoane este cunoscuta ca fiind autoarea cartii Tratamentul pas cu pas al Scerozei Multiple prin ApiFito Terapie”.

Altii o cunosc pe Vanessa Youness Amal, drept femeia puternica si cu suflet mare, care a demarat unele proiecte de antreprenoriat social, prin care ajuta pacientii de scleroza multipla sa se vindece.

Printre proiectele de antreprenoriat social demarate de catre Vanessa Youness Amal, se numara Clinica Youness, Fondul de investitii Youness, si sa nu uitam de Fundatia Youness. Va intrebati insa de unde a inceput totul?

Era studenta si se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica. Avea toata viata si tot viitorul inainte, mai avea putin pana sa devina un medic renumit, cand viata ei a capatat un alt sens. A fost diagnosticata cu scleroza multipla.

Sistemul imunitar normal este un sistem complex care ne protejeaza corpul de infectii. Pielea, plamanii si intestinul nostru au celule care ne ajuta sa ne protejam. Exista de asemenea, multe alte celule ale sistemului imunitar care sunt chemate la actiune daca ne infectam cu o bacterie, virus sau parazit.

Doua tipuri importante de celule ale sistemului imunitar sunt tipurile de celule albe din sange sau limfocite. Acestea sunt chemate la actiune prin semnale in sistemul imunitar care le anunta ca este prezent un invadator strain.

Celulele B, (asa-numitele pentru ca se dezvolta in maduva osoasa) recunosc anumite tipuri de celule straine si produc anticorpi. „Celulele T” (sunt denumite astfel dat fiind faptul ca se dezvolta intr-un organ mic cunoscut sub denumirea de glanda timus) si sunt direct responsabile pentru o varietate de alte raspunsuri imune.

Scleroza multipla este considerata o boala mediata de imunitate in care sistemul imunitar al organismului ataca sistemul nervos central (SNC). Majoritatea expertilor SM considera ca scleroza multipla este o boala autoimuna, in ciuda faptului ca nu au fost identificate antigene specifice (proteine ​​care stimuleaza sistemul imunitar).

 Unele boli despre care se considera ca au o baza autoimuna sunt: psoriazis, Boala Crohn, artrita reumatoida, lupus eritematos sistematic si diabet zaharat dependent de insulina (diabet de tip 1).

In cazul SM, sistemul imunitar ataca si dauneaza anumitor structuri si celule din SNC, inclusiv: mielina (teaca grasa care inconjoara si protejeaza fibrele nervoase), oligodendrocite (celule producatoare de mielina) si fibrele nervoase care stau la baza mielinei.

Scleroza multipla este asadar o boala complicata, iar la 22 de ani sa primesti un asemenea diagnostic, cu siguranta reprezinta un adevarat soc. Vanessa Youness Amal insa, nu s-a resemnat cu boala asa cum fac cei aflati in aceasta situatie.

A continuat sa spere si sa creaca ca sa poate vindeca, iar cu ajutorul doctorului Stefan Stangaciu, care i-a creat o schema de tratament, s-a vindecat prin apifitofarmacie. Doctorul Stefan Stangaciu s-a tinut de promisiune atunci cand a sustinut ca Vanessa Youness nu va ajunge intr-un carucior cu rotile din cauza bolii.

Dupa ce a oprit evolutia sclerozei multiple si si-a tratat leziunile aparute din cauza bolii, Vanessa Youness Amal a inceput demararea proiectelor amintite la inceputul articolului.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…