Despre farmacii si farmacisti

0 Shares
0
0
0

Când ne simțim rău sau suntem bolnavi de cele mai multe ori ne îndreptăm spre cea mai apropiată farmacie să luăm medicamentele pe care le știm noi deja, sau ne gândim că sigur farmacistul ne va ajuta să găsim remediul potrivit pentru afecțiunea pe care o avem.

Legat de cea din urmă, chiar avem dreptate, întrucât farmaciștii sunt pregătiți și în ceea ce înseamnă medicină. Pe de cealaltă parte, nu este indicat să luăm medicamente fără să consultăm un expert, mai ales dacă este vorba de substanțe puternice.

Aceștia au fost instruiți pe tot parcursul facultății atât despre cum funcționează corpul uman, cât și despre efectul anumitor substanțe chimice în raport cu acesta, în funcție de parametri ce variază de la persoană la persoană.

Ei știu, deci, să facă o legătură corectă între un anumit medicament și simptomele pe care dumneavoastră le prezentați într-un anumit moment (sau i le relatați). Mai mult decât atât, un farmacist are obligația de a explica pacientului inclusiv efectele secundare (nedorite) ale medicamentului pe care-l cumpără, cât și cum este indicat a se a combina mai multe substanțe.

Tocmai pentru că farmacistul ne poate oferi informații cu privire la cea mai bună variantă de tratament, este important ca, dacă achiziționăm în mod regulat medicamente, eventual după o rețetă anume, să o facem de la aceeași farmacie, cu același farmacist.

Motivăm această indicație prin faptul că apelarea regulată la un singur farmacist îl va ține la curent pe acesta cu afecțiunile pe care la aveți și stadiile prin care ați trecut, dar și cu medicamentele pe care le-ați folosit de-a lungul timpului. Astfel, el are deja un istoric al ceea ce se întâmplă și va ști care este cea mai bună variantă când vine vorba de recomandarea și utilizarea unui anume produs farmaceutic.

Farmacia în sine este un termen folosit atât pentru știința farmaciei, cât și pentru locul unde mergem frecvent să achiziționăm medicamente. În ceea ce privește știința farmaciei, aceasta se referă și la tehnica preparării medicamentelor, cât și cea a distribuirii lor pe piață.

Istoria farmaciei moderne a început undeva în secolul 19 al erei noastre, însă înainte ea era parte a științei medicinei, fiind veche de zeci de secole. De-a lungul timpului, ea a suferit modificări și modernizări, astfel încât a ajuns în stadiul unde este astăzi.

Farmacia, ca termen generic, este și un loc fizic unde se comercializează suplimente alimentare și medicamentele conform rețetelor medicale, după niște norme farmacologice. De asemenea, poate fi chiar locul unde se prepară unele medicamente.

0 Shares
You May Also Like
Cum se pot alege dispozitivele medicale

BlogCum se pot alege dispozitivele medicale

Alegerea dispozitivelor medicale potrivite este esențială pentru asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate și pentru îmbunătățirea sănătății și…