Ce este si cu ce se ocupa un medic ginecolog?

0 Shares
0
0
0

Ce este un ginecolog?

Un ginecolog este un medic care se specializeaza in sistemele de reproducere ale femeilor. Doctorii separati care se specializeaza in tratarea femeilor au existat de secole, iar acesti specialisti antici sunt stramosii medicilor si cercetatorilor ginecologi de azi.

Ginecologii sunt adesea in fruntea dezbaterilor asupra sanatatii femeilor si a asistentei medicale. In timp ce medicul general ar putea sa identifice si sa trateze problemele minore ale femeilor, avizele expertilor ginecologilor sunt absolut necesare atunci cand vine vorba de anumite aspecte ale sanatatii femeilor.

Ce face un ginecolog?

Un ginecolog efectueaza o varietate de teste si examene axate pe sanatatea femeilor. Ginecologii din cadrul sectiei de ginecologie Mures, sunt responsabili pentru efectuarea examenului anual standard privind femeile adulte pentru a-si asigura sanatatea reproductiva.

In timpul acestui examen, medicul va examina fizic femeia, va efectua teste STD, va completa examenul de san si va monitoriza utilizarea femeii pentru controlul nasterilor. De asemenea, ginecologii sunt certificati ca obstetricieni si vor monitoriza starea de sanatate a mamei si a fatului in timpul unei sarcini.

In plus fata de cele de mai sus, un ginecolog trebuie sa monitorizeze, de asemenea, unele dintre aceleasi conditii medicale la femei ca si medicul generalist. De exemplu, daca o femeie are diabet, specialistul in ginecologie trebuie sa o informeze despre modul in care boala ii afecteaza organele reproductive.

Ginecologii diagnosticheaza, de asemenea, problemele pe care femeile le pot avea cu organele lor reproductive, cum ar fi sindromul ovarului polichistic sau cancerul de col uterin. Acestia pot, de asemenea, sa controleze infectiile vaginale si infectiile tractului urinar la femeile care se plang de dureri abdominale inferioare sau de durere sexuala.

Ginecologii efectueaza, de asemenea, interventii chirurgicale minore asupra organelor de reproducere ale femeilor, cum ar fi legarea tuburilor.

Ce fel de personalitate ar trebui sa aiba un ginecolog?

Un medic ginecolog trateaza sanatatea generala a pacientilor sai, tratand problemele si bolile sistemului reproducator feminin, cum ar fi probleme de san si hormonale, tractul urinar si afectiunile pelvine si cancerul colului uterin. Cel mai adesea, un ginecolog este si un obstetrician.

Avand in vedere natura intima a muncii lor, un ginecolog trebuie sa aiba rabdare atunci cand vorbeste cu pacientele sale. Ei trebuie sa puna intrebari principale intr-un mod respectuos si plin de compasiune, pentru a permite pacientei sa se deschida si sa discute pe deplin despre ce este problema.

Intreruperea poate impiedica multe femei sa discute pe deplin problemele cu medicul, fie ca sunt tineri, fie ca sunt batrani. Prin urmare, construirea increderii cu pacientul este imperativa, deoarece acest lucru va permite pacientului sa divulge mai usor problemele private. Increderea este castigata prin ascultarea cu adevarat a ceea ce spune pacientul, acordand o atentie deosebita chiar si celor mai mici detalii ale problemei pacientului si aprofundata in cercetare.

Indiferent de cate ori ginecologul a auzit aceeasi problema sau aceleasi simptome, trebuie sa-si aminteasca faptul ca pentru pacienta este o preocupare majora si trebuie sa ascultati intr-o maniera simpatica.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…