La ce se refera gazduirea web?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand un furnizor de gazduire aloca spatiu pe un server web pentru ca un site sa-si stocheze fisierele, acesta gazduieste un site Web. Gazduirea web face ca fisierele pe care le contine un site web (cod, imagini, etc.) sa fie disponibile pentru vizionarea online. Fiecare site pe care l-ati vizitat vreodata este gazduit pe un server.

Cantitatea de spatiu alocata pe un server unui site depinde de tipul de gazduire. Principalele tipuri de gazduire sunt partajate, dedicate, VPS si reseller. Acestea sunt diferentiate dupa tipul de tehnologie folosit pentru server, nivelul de gestionare furnizat si serviciile suplimentare oferite, insa mai multe detalii veti afla in urmatoarele randuri.

Pe scurt, gazduirea web este procesul de inchiriere sau de cumparare de spatiu pentru a gazdui un site web pe World Wide Web. Continutul site-ului, cum ar fi HTML, CSS si imaginile, trebuie sa fie gazduit pe un server pentru a putea fi vizionat online.

Ce anume este un server? Un server este un computer care conecteaza alti utilizatori web la site-ul dvs. de oriunde din lume. Dupa cum sugereaza si numele, furnizorii de servicii de gazduire web au serverele, conectivitatea si serviciile asociate pentru a gazdui site-uri Web. Oferind o varietate de planuri de gazduire, acestea acopera spectrul de nevoi de gazduire, de la bloguri mici si organizatii mari.

Daca intentionati sa creati o prezenta online, hostingul de incredere este esential. Exista literalmente sute de gazde web disponibile astazi, oferind mii de soiuri de servicii de gazduire web. Planurile variaza de la optiuni gratuite cu optiuni limitate la servicii de gazduire web scumpe specializate pentru afaceri. Planul pe care il alegeti va depinde in primul rand de modul in care intentionati sa utilizati site-ul dvs. web si cat de mult ati bugetat pentru gazduire.

Alegerea planului potrivit de gazduire va insemna accesul la alocarea corecta a resurselor pentru a va asigura ca incarcarea rapida si fiabila a site-ului se face pentru vizitatorii dvs. Ganditi-va cat de multe intreprinderi din zilele noastre functioneaza in principal online; vanzarile si clientii lor de afaceri vin de pe site-ul lor.

Daca cineva aterizeaza pe un site web si exista o problema, cum ar fi faptul ca este nevoie de prea mult timp pentru incarcare sau site-ul nu se incarca deloc, in mod evident vizitatorii nu vor astepta foarte mult timp. Ei vor sari de pe site-ul vizitat in cautarea unui alt site care functioneaza corect si poate livra ceea ce cauta, perfect.

In cazul in care tocmai ce ati lansat primul site, indiferent ca discutam despre site-ul de prezentare al firmei dvs., sau tocmai ce v-ati creat primul blog personal, atunci cu siguranta un pachet de gazduire partajata vi se potriveste de minune.

Nu veti beneficia de foarte multe resurse, veti avea site-ul gazduit pe un server alaturi de multe alte site-uri, insa pentru moment este suficient un asemenea plan de gazduire. In plus, atunci cand aveti nevoie de mai multe resurse, puteti face rapid trecerea la un server VPS de exemplu, sau puteti opta pentru gazduire dedicata. Totul depinde foarte mult de nevoile site-ului.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…