Este posibil ca durerea de picior să fie cauzată de o problemă la coloana vertebrală?

0 Shares
0
0
0

O serie de nervi spinali din coloana vertebrală inferioară călătoresc în jos pe picioare și se termină în tălpi. Când rădăcinile nervoase ale acestor nervi spinali sunt iritate sau comprimate, poate apărea durerea de picior. Durerea de picior poate apărea și dacă un nerv este comprimat lângă șold, genunchi sau în picior.

Dureri de picior cauzate de o problemă a coloanei vertebrale

Iritația sau compresia rădăcinii nervoase la nivelul coloanei vertebrale lombare sau sacrale poate face ca durerea să radieze în josul piciorului și în laba piciorului. Mai exact, compresia rădăcinii nervoase S1, numită și sciatică clasică, poate provoca dureri de-a lungul părții exterioare a piciorului.

Rădăcinile nervoase pot fi comprimate sau iritate din cauza mai multor cauze, printre care:

  • Hernie de disc lombară
  • Boala degenerativă a discului lombar
  • Spondilolisteza
  • Stenoza lombară a coloanei vertebrale

Durere de picior cauzată de compresia nervilor de la șold, genunchi sau picior

Durerea de picior poate apărea și atunci când nervii sunt comprimați sau deteriorați la nivelul șoldului, al genunchiului sau al labei piciorului. De exemplu:

  • Neuropatia peroneală, o afecțiune în care nervul peronier este comprimat sau rănit în apropierea genunchiului, poate provoca dureri și căderea piciorului atunci când încercați să vă mișcați piciorul.
  • Neuropatia sciatică sau afectarea nervului sciatic din regiunea pelviană (șold) poate provoca dureri de picior de-a lungul vârfului piciorului, cu un anumit grad de slăbiciune.
  • Sindromul tunelului tarsal sau disfuncția nervului tibial din tunelul tarsian al gleznei interioare poate provoca o durere ascuțită, fulgerătoare în zona gleznei și de-a lungul tălpii piciorului.
  • Prinderea nervului sural poate apărea în picior sau în apropierea gleznei și, de obicei, provoacă durere fulgerătoare de-a lungul părții exterioare a gleznei și/sau a labei piciorului.

În plus, pe pielea din jurul degetelor de la picioare se pot dezvolta bătături. Batăturile cresc în timp, ca urmare a frecării excesive, și pot comprima nervii din apropiere, provocând durere și alte simptome.

Cum să identifici sursa durerii de picior

Cu toate cauzele posibile ale durerii nervoase la picior, poate fi dificil să se identifice cauza exactă. Iată câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să identificați sursa durerii de picior:

Durerea de picior care urmează unei traume recente la nivelul spatelui, șoldului, genunchiului sau gleznei poate indica locul leziunii nervoase.

Durerea de picior datorată compresiei rădăcinii nervoase poate fi asociată și cu alte simptome, cum ar fi durere, amorțeală și/sau slăbiciune la nivelul feselor, coapsei și piciorului; și afectează de obicei un picior la un moment dat.

Durerea de picior care se dezvoltă după purtarea cizmelor sau pantofilor strânși poate indica compresia nervului peronier sau sural lângă genunchi sau gleznă.

Durerea de picior care se dezvoltă după o injecție la șold sau o intervenție chirurgicală la șold poate indica neuropatie sciatică.

Durerea nervoasă la picior poate apărea și din cauza leziunilor nervoase din afecțiuni sistemice, cum ar fi diabetul sau scleroza multiplă.

Răsucirea, îndoirea sau o lovire directă asupra gleznei și/sau piciorului poate răni oasele piciorului, articulația gleznei, vasele de sânge, mușchii și/sau tendoanele, cauzând dureri ale piciorului.

La Centrul Medical AtleticoKinetic – Clinica kinetoterapie Bucuresti – medicii şi kinetoterapeuţii specializaţi în traume şi recuperare vă vor diagnostica cu exactitate cauza durerii de picior şi vă vor construi un program care să trateze cauza, nu doar simptomele.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…