Informatii generale despre cursurile de infirmiera

0 Shares
0
0
0

Mai mult ca sigur, in timpul copilariei, copiii isi doreau sa devina politisti, pompieri, avocati sau alte astel de meserii si profesii daca stam sa discutam despre preferintele baietilor, in timp ce fetele isi doreau sa devina doctorite, asistente sau infirmiere.

Ei bine, odata cu trecerea timpului si a anilor, dintre copiii cu vise marete, o parte dintre acestia au inceput sa isi schimbe aspiratiile, in timp ce unii au invatat bine la scoala, au urmat apoi studiile necesare pentru ca intr-un final sa isi indeplineasca visele si anume sa devina pompieri, politisti, avocati, doctorite, asistente, si asa mai departe.

Sunt insa si femei care in momentul copilariei au visat sa devina doctorite sau asistente, insa care odata cu trecerea timpului au ajuns la concluzia ca este mult mai bine pentru ele sa urmeaze alte cariere, iar mai apoi au renuntat.

Dintre acele femei, o mare parte nu mai au rabdarea necesara pentru a urma o facultate de medicina, sau pentru a urma o scoala post liceala de pentru a deveni asistente medicale, insa pot opta pentru o solutie mult mai simpla.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, acest lucru inseamna nici mai mult si nici mai putin, decat ca ele pot sa se inscrie la un curs infirmiera, iar odata cu finalizarea cursului, vor obtine un certificate de calificare, dar si un supliment discriptiv pentru calificarea de infirmiera. Aceste documente vor fi eliberate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii Nationale si de Ministerul Muncii Familiei Protectiei Sociale si Persoanelor fizice.

Doamnele si domnisoarele care isi doresc sa se inscrie la un astfel de curs, trebuie sa cunoasca si o serie importanta de acte necesare pentru inscriere, iar acestea ar fi in primul rand o copie dupa cartea de identitate, o copie daca este cazul dupa certificatul de casatorie, o copie dupa diploma de invatamant absolvita iar aici sunt necesare minim 10 clase finalizate.

Mai este nevoie de un CV, dar si de o adeverinta medicala eliberata de catre medical de familie, din care sa reiasa ca doamnele si domnisoarele sunt apte din punct de vedere medical pentru a putea sa urmeze acest curs de calificare acreditat.

Tot referitor la un astfel de curs, este important de mentionat faptul ca referitor la forma de evaluare, acesta se va desfasura pe perioada a 720 ore de curs, iar examenul final va consta intr-o proba scrisa si intr-o proba practica.

Asadar, dupa cum se poate observa, pentru doamnele si domnisoarele care si-au dorit mereu sa lucreze in medicina, nu este totul pierdut, chiar si in situatia in care ele au decis totusi sa se orienteze spre alt domeniu de activitate.

Sansa acestor doamne si domnisoare este nici mai mult nici mai putin decat un curs de infirmiera, care odata absolvit, si odata obtinute documentele si atestatele necesare, le ofera posibilitatea sa lucreze in cadrul unui spital, sau in cadrul unui cabinet medical particular.

Ei bine, in cazul in care consideri ca si tu iti doresti sa lucrezi in cadrul unui spital, cu siguranta cea mai simpla forma de a obtine un loc de munca este aceea de a urma un curs de infirmiera.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…