Cu siguranta atunci cand vei avea de cautat solutii pentru gazduire, vei intalni atat termenul de gazduire shared, cat si termenul de gazduire dedicata.
Acesti doi termeni de fapt, sunt doua tipuri diferite de servicii pe care o companie care activeaza in domeniul respectiv, le pun la dispozitie tuturor clientilor care au nevoie de gazduire.
In momentul in care vei opta pentru servicii de gazduire directa, vei avea de fiecare data ultimul cuvant in ceea ce priveste deciziile de gazduire web, si vei avea acces si la managerul de cPanel la distanta, care este spatiul de lucru al masinii, de fiecare data cand iti doresti acest lucru.
Un astfel de serviciu iti va pune la dispozitie toate resursele serverului, ceea ce inseamna ca vei avea un control total asupra serverului, iar expertii in domeniu, si nu numai ei, ci si cei care au cunostinte minime in acest domeniu, stiu faptul ca in aceasta lume a web hostingului, controlul este totul.
In momentul in care vei opta pentru acest tip de gazduire, specialistii din departamentul IT al companiei cu care vei alege sa colaborezi, iti vor putea instala toate aplicatiile de care ai nevoie pentru a putea controla serviciul de gazduire.
Trebuie insa sa stii faptul ca un astfel de serviciu de gazduire directa este destul de costisitor, astfel ca foarte multi clienti aleg servicii de gazduire shared, care sunt si cele mai des utilizate, si au si un pret mult mai atractiv.
O astfel de gazduire shared cu siguranta este cea mai simpla si cea mai accesibila solutie de hosting, si este aleasa in mare parte de catre web site-urile mici si medii.
Un alt motiv care te poate determina sa optezi pentru gazduirea shared este acela ca ea dispune de o serie importanta de posibilitati, astfel ca in functie de preferinte si de nevoi, iti poti alege un pachet foarte mic de servicii cu resurse reduse, sau poti sa optezi pentru un pachet mare de servicii care cuprinde toate resursele necesare.
Chiar si metoda de plata a acestor servicii este una convenabila pentru ca vei gasi companii care vor accepta sa le platesti in schimbul serviciilor pe care ti le pun la dispozitie, fie lunar, fie trimestrial, semianual, odata pe an sau chiar si odata la doi ani.
Singura problema pe care o are acest tip de gazduire, este reprezentata de faptul ca va trebui sa imparti un server cu o multime de alte site-uri. Sunt cazuri in care vei fi nevoit sa imparti site-ul cu alte aproximativ 1000 de siteuri, iar astfel nu vei avea acces total asupra serverului, ci doar asupra spatiului alocat pentru serverul tau.
Ei bine, in functie de nevoile si de preferintele tale, cu siguranta te vei decide care tip de gazduire ti se potriveste cel mai bine, iar apoi vei putea contacta o companie experta in astfel de servicii pentru o eventuala colaborare.
In cazul in care vei fi indecis, cu siguranta expertii angajati ai unei astfel de companii, te vor ajuta cu sfaturi pentru a lua cea mai buna decizie.