Cum scapam de pete?

0 Shares
0
0
0

De cele mai multe ori ne confruntam cu petele de transpiratie si nu numai si ajungem sa pierdem aceasta lupta si in final aruncam hainele patate pentru ca in multe dintre incercarile noastre ni se intampla sa stricam respectivele piese vestimentare de tot.

Sunt mai multe metode pentru a putea sa scoateti petele de pe haine repede si foarte usor si cu materialele pe care le gasiti in orice casa. De ce sa stricati materialele cu diverse solutii cand aveti atatea optiuni care nu afecteaza deloc tesaturile.

Oricat de grijulii suntem mai devreme ori mai tarziu tot apar petele si cu atat mai mult pe perioada verii sau primaverii cand iesim in parc la iarba verde si copii se joaca prin parc iar uneori mai calcam si in balti.

De asemenea, in casa putem sa varsam pe haine mai multe lichide cum ar fi vinul ori cafeaua.

Sunt si unele pete la care nu e bine sa stati pana la urmatoarea spalare deoarece apare riscul de a nu mai scoate aceste pete deloc din material. De asemenea este foarte posibil sa nu aveti la indemana deterent si nici masina de spalat si poate ca aveti nevoie sa va descurcati cu ceea ce aveti aproape.

Tocmai de aceea venim si noi cu cateva idei folositoare pe care le puteti utiliza cu incredere si este vorba despre substante pe care toti le avem in casa.

Spirtul este bun pentru a scoate petele de cerneala si petele de iarba. Puteti combina doua lingurite de apa cu una de spirt si puteti freca foarte bine. Este recomandat sa folositi si putina apa pentru ca astfel veti evita decolorarea tesaturilor. De asemenea va recomandam sa aveti grija sa nu utilizati spirt pe lana ori pe matase.

Otetul alb este si el foarte bun pentru scoaterea petelor. In cazul in care aveti pete de sange pe haine otetul va salveaza rapid. Turnati otet pe locul patat si lasati materialele sa se imbibe pentru 5-10 minute si apoi curatati petele cu carpa ori cu prosopul. Repetati daca e necesar. Cu petele de sange e bine sa reactionati cat mai repede.

Ele sunt usor de scos daca sunt proaspete insa dupa usuca tip de o zi sunt aproape imposibil de scos. Otetul va ajuta si la eliminarea petelor de cafea ori de ceai. Puneti materialul patat in solutie de otet cu apa si il puteti lasa la uscat.

Apa minerala sau sifonul va ajuta sa scoateti o gama variata de pete. Nu doar atat, dar poate sa fie cumparat oricand asa ca e un instrument pe care sa il aveti mereu la indemana. Daca cineva se pateaza la masa puteti umezi un servetel ori un prosop cu sifon si sa tamponati locul respectiv.

Daca vi se intampla sa va patati hainele cu ceara cuburile de gheata va vor fi de foarte mare ajutor pentru a elimina petele. Puneti un cub de gheata pe ceara pana in momentul in care ea se raceste. Apoi tot ceea ce aveti de facut  e sa scoateti ceara care s-a intarit cu cutitul. Daca ramane ceva puteti scoate cu hartie si fierul de calcat.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…