Acidul hialuronic și beneficiile sale pentru piele

0 Shares
0
0
0

Dacă există un ingredient de îngrijire a pielii care reprezintă calea rapidă către o piele hidratată, acesta este acidul hialuronic. Îl vei găsi ca ingredient activ în fiecare categorie de produse de îngrijire a pielii esențiale – seruri, demachiante, creme hidratante și multe altele.

Există un motiv pentru care este omniprezent – acidul hialuronic nu numai că face o treabă uimitoare atunci când vine vorba de hidratarea pielii, ci și minimizează semnele de îmbătrânire, deoarece pielea plină și hidratată face liniile fine și ridurile mai puțin vizibile.

Ce este acidul hialuronic?

Din punct de vedere tehnic, este un grup de molecule de zahăr numite polizaharide. Aceste molecule se găsesc în mod natural în țesuturile conjunctive ale corpului.

În timp, rezervele de acid hialuronic ale corpului tău scad. Vârsta este un motiv general, arată cercetările, dar inclusiv factorii de mediu și obiceiurile zilnice, cum ar fi fumatul și poluarea aerului, accelerează acest proces.

Vestea bună este că produsele topice care conțin acid hialuronic, fie ca parte a listei de ingrediente dintr-o cremă hidratantă, fie ca ingredientul principal al unui ser, pot ajuta la reconstruirea acestor rezerve epuizate.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic?

Beneficiul cheie al acidului hialuronic este hidratarea și acea capacitate incredibilă de a reține umiditatea. Pentru a înțelege cât de importantă este umiditatea pentru piele, trebuie mai întâi să știi că pielea deshidratată – atunci când stratul superior al pielii nu are suficientă apă pare uscată, aspră.

Nu este doar o chestiune de estetică. Pielea uscată poate fi periculoasă pentru sănătate deoarece pielea slab hidratată nu poate menține o barieră cutanată intactă în mod corespunzător, lăsând pielea mai vulnerabilă la daune din surse externe și de mediu.

Când bariera cutanată nu este intactă, poate lăsa bacteriile să intre, ceea ce poate duce la infecție. Barierele cutanate compromise pot juca un rol în multe afecțiuni ale pielii, inclusiv pielea uscată, dermatita atopică, rozaceea și acneea, conform cercetărilor.

Deci, menținerea hidratării pielii este importantă, deoarece pielea hidratată arată mai plină, mai sănătoasă și mai vibrantă. Și aspectul fizic poate fi luat în considerare, de asemenea, dacă acesta este unul dintre obiectivele tale.

Potrivit unor cercetări, îmbătrânirea pielii este asociată cu pierderea umidității pielii, iar acidul hialuronic este ingredientul cheie atunci când vine vorba de combaterea sau inversarea acestor semne.

Specialiștii recomandă aplicarea produselor cu acid hialuronic în special pe timpul iernii, când pielea tinde să fie cea mai uscată. Totuși, chiar și cei care nu se luptă cu uscăciunea vor dori să adauge acid hialuronic la rutina lor de îngrijire a pielii deoarece este responsabil pentru a oferi pielii o strălucire sănătoasă.

Nu este niciodată prea devreme pentru a începe o rutină bună de îngrijire a pielii, deoarece prevenția este întotdeauna mai de dorit decât tratamentul.

Ce produse cu acid hialuronic poți încerca să introduci în rutina personală pentru rezultate vizibile?

Alegerea unor produse calitative este esențială pentru a obține rezultate. Sursele din care achiziționați trebuie să fie de încredere. De aceea, îți recomandăm colagen beauty tip 1, 2, 3 cu acid hialuronic lichid, un produs care oferă rezultate vizibile chiar de la început.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…