Albirea dentara aplicata profesional

0 Shares
0
0
0

Albirea dentara de tip “in office”, adica cea facuta de catre medicul stomatolog la cabinet, mai este cunoscuta si sub numele de “power bleaching” sau daca vreti tradus in romana, “albire puternica”. Daca doresti benzi Crest WhiteStrips, intra pe SmileBright.ro si vei gasi toate detaliile.

Asta deoarece, gelurile folosite de catre medicul dentist pentru albire, sunt mult mai puternice decat cele prezente in kiturile de albire pentru acasa. Atunci cand va folosi aceste geluri, dentistul va proceda intai la izolarea gingiilor si a membranelor (pielii) din gura, cu un material pe baza de silicon sau alt gen protectiv. Acest lucru se face pentru a preveni iritatiile.

Dupa aceea, se trece la eliberarea unui gaz pe baza de peroxid, responsabil pentru albire. Cele mai bune sisteme de acest tip contin un buffer ce mentine gelul intr-o stare neutra (fara a deveni acid), in asa fel incat sa se impiedice orice fel de dauna la nivelul smaltului.

Procedura de power bleaching este necesara atunci cand aveti dintii patat adanc, unde sunt multe pete si unde gradul de decolorare a atins un nivel superior. Albirea pe suprafetele externe ale dintilor vii, asa numita albire vitala se face cu ajutorul aplicarii unor lumini sau lasere, sub atenta supraveghere a medicului dentist.

Albirea puternica (power bleaching-ul) dintilor vii, foloseste o concentratie mare de peroxid de hidrogen (aproximativ 35-40%) ce este plasata direct in contact cu suprafata dintelui si acompaniata de o sursa de lumina sau caldura, ce va activa substanta chimica (peroxidul).

Magia este in gel.

Aceste sisteme folosesc un gel aplicat prin niste gutiere create de medicul dentist si personalizate pentru tine. Combinatia chimicalelor din gel poate albi dintii cu pana la 10 nuante, in aproximativ 1 ora.

Majoritatea tester-ilor au inregistrat o imbunatatire cu pana la 8 nuante in timpul unei sedinte si au relevat faptul ca pacientul mediu, are nevoie in general de 3-4 sedinte pana ajunge la nivelul de alb pe care si-l doreste.

Exista cateva sisteme de bleaching disponibile in momentul de fata, diferite prin tipul de gel pe care il folosesc, sistemele de lumina, precum si din punct de vedere al timpului necesar, pentru a produce un nivel de albire consistent.

Senzitivitatea, un risc?

Concentratiile foarte mari de peroxid de hidrogen, au avantajul ca albesc dintii foarte rapid. Un dezavantaj ar fi insa faptul, ca pe perioada tratamentului si la scurt timp dupa aceea, poate aparea o sensibilizare a dintilor si a gingiilor, mai ales la senzatiile de rece si cald.

Totusi, aceasta dispare in cele mai multe cazuri, la cateva zile dupa terminarea tratamentului. Acesta este un bun motiv pentru ca medicul stomatolog sa calculeze foarte bine concentratiile de peroxid din gelurile folosite.

In plus fata de concentratie, gradul de albire este de asemenea in stransa legatura cu durata timpului in care agentul de albire a luat contact direct cu dintele respectiv. Cu cat mai lung este contactul direct, cu atat mai mare va fi efectul de albire, dar si posibilitatea aparitiei unor efecte adverse cum ar fi sensibilitatea accentuata.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…