Beneficiile sucului natural de aronia

optimizare Dan Bradu
Share Button

Plantele de aronia sunt printre ultimele venite in sfera noutatilor culinare sanatoase din tara noastra. Nutritionistii au ramas uimiti de proprietatile acestei plante inrudite cu macesul, care ofera organismului uman aproape toate ingredientele unui trai sanatos, cu vitamine si multiminerale, pentru un aport suplimentar de energie.

Putini stiu ca aceasta planta s-a adaptat foarte bine in Romania, iar unul dintre locurile in care s-au dezvoltat afaceri pe aceasta zona este Charlotenburg, in judetul Timis. Dar sa vedem insa care ar fi beneficiile fructelor de aronia si, mai ales, ale sucului preparat din aceasta planta miraculoasa.

Aport de vitamine si multiminerale

In primul rand, fructele de aronia sunt pline de vitamine, cea mai importanta dintre ele fiind vitamina C. Absolut necesara pentru tonifierea corpului in perioada de iarna, vitamina C se regaseste din plin in fructele de aronia. De culoare violet inchis, asemanatoare fructelor de macese ca marime, acestea au dimensiunea apropiata unor bobite mici de strugure, doar ca au un continut ceva mai consistent.

In afara de vitamina C, fructele de Aronia mai au un bogat continut de vitamina A, B si K, un complex pe care putine fructe sau legume il ofera. Nu in ultimul rand, aceste fructe vin cu un bogat complex de minerale.

Din acest punct de vedere, trebuie mentionata prezenta magneziului si a zincului in fructele inrudite cu macesele, dar si a potasiului sau fierului. Nu in ultimul rand, aronia este bogat in acid folic, extrem de important si de benefic in perioada sarcinii la femei, in conditiile in care, se stie, acestea au nevoie de un aport dublu de vitamine si multiminerale.

Proaspat sau conservat

techstar.ro

Fructele de aronia se pot consuma in diferite feluri. Nutritionistii si medicina alternativa recomanda diverse retete, insa cel mai cunoscut este sucul natural de aronia. Acesta se prepara simplu, prin presarea fructelor, din care iese sucul de culoare rosu inchis, spre violaceu, asemenea mustului de struguri negri.

Acesta se poate consuma proaspat, dar exista astazi si posibilitati de ambalare, in recipiente aseptice. Avand in vedere ca sucul de aronia este bogat in vitamina C si minerale naturale, acesta nici nu mai are nevoie atat de mare de conservanti.

Cel putin retetele brevetate nu folosesc deloc conservanti, iar produsele din zona Charlottenburg sunt certificate bio. Astfel, ai garantia unor produse curate, lipsite de orice urma de E-uri sau de ingrasamant, astfel incat corpul tau sa beneficieze de vitamine si multiminerale direct din natura.