Cand si pentru ce se aplica terapia de electrostimulare

0 Shares
0
0
0

Administrarea terapiei de stimulare este usoara si eficienta din punct de vedere al costurilor, spune dr. Popovic, care subliniaza ca ar trebui sa lucreze in combinatie si sa nu inlocuiasca terapia ocupationala existenta. Pentru aceasta terapie se foloseste un aparat electrostimulare.

Deci, medicul dumneavoastra a comandat terapia fizica pentru problema dumneavoastra si el sau ea recomanda stimularea electrica? Suna interesant (si un pic infricosator). Deci, ce este stimularea electrica sau e-stim si cum se utilizeaza in terapia fizica?

Ce este stimularea electrica?

Stimularea electrica este un tip de terapie fizica utilizata pentru a indeplini diferite sarcini in terapia fizica. Daca aveti o leziune sau o boala care cauzeaza o durere sau o mobilitate functionala limitata, PT poate utiliza stimularea electrica sau E-stim ca parte a programului dvs. de reabilitare.

Conditiile in care se utilizeaza stimularea electrica pot include:

 • Dureri lombare
 • Durerea post-chirurgicala
 • Pentru slabiciune musculara sau control motor slab
 • Tendinita
 • bursita

Daca suferiti de durere, spasm, inflamatie sau slabiciune musculara, PT poate utiliza aceasta modalitate versatila ca parte a tratamentului dumneavoastra.

De ce se utilizeaza E-Stim

Stimularea electrica este utilizata din mai multe motive in PT. Aceasta poate fi utilizata pentru a administra medicamente pentru inflamatie. Stimularea electrica poate fi utilizata pentru a contracta muschii care sunt slabi sau nu functioneaza bine. E-Stim poate fi, de asemenea, utilizat pentru a ajuta la scaderea durerii sau a spasmului.

Exista unele dovezi si cazuri in care e-stim este folosit pentru a ajuta la tratarea ranilor grave.  Intrebarea importanta in PT in aceste zile este: ar trebui sa se foloseasca stimularea electrica? Stimularea electrica este o modalitate relativ pasiva; nu faceti nimic (sau foarte putin) in timp ce tratamentul este aplicat. Cele mai reusite programe de reabilitare includ participarea activa a pacientului. Invatarea miscarilor si exercitiilor potrivite pentru starea dvs. specifica este esentiala. Din acest motiv, unii profesionisti dezbat daca e-stim este ceva de valoare in PT. Si unele cercetari arata ca stimularea electrica ofera foarte putine in ceea ce priveste imbunatatirea rezultatelor functionale. Alte cercetari arata ca anumite tipuri de stimulare pot fi utile.

Pe masura ce dezbaterea se desfasoara, un lucru este sigur: puteti intalni e-stim daca mergeti la terapia fizica, stiind astfel ce este si la ce poate fi de ajutor.

Ce sa asteptati in timpul sedintelor E-Stim

Daca terapeutul alege sa utilizeze stimularea electrica in timpul dezintoxicarii, el sau ea ar trebui sa va explice procedura si riscurile si beneficiile asteptate. Procedura implica:

 • Expunerea la curent a zonei care trebuie tratata.
 • PT va aplica electrozi pe piele. Acesti electrozi sunt conectati printr-un cablu la o masina e-stim.
 • Veti simti o senzatie usoara de furnicaturi.
 • Senzatia va fi modificata pana cand se va simti intens, dar va ramane
 • Daca e-stim este utilizat pentru spasme musculare sau pentru ameliorarea durerii, va veti relaxa in timpul tratamentului.
 • Daca energia electrica este utilizata pentru a imbunatati puterea sau functia musculara, este posibil sa vi se solicite sa va contractati muschii in timp ce masina functioneaza.
0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…