Boala touch-ului de pe seria iPhone 6 afecteaza 11% dintre device-uri

0 Shares
0
0
0

Cei de la AppleInsider au dezvaluit un raport ce arata ca peste 11% dintre cererile de service din AppleStore, se refera la asa numita “boala a touch screen-ului”, eclipsand orice alta posibila problema, pentru care a fost trimis telefonul respectiv la reparat. Te intereseaza reparatii iPhone Bucuresti? Intra pe ServiceGsm.ro.

Datele de la AppleStore au fost obtinute monitorizandu-se cererile pe o perioada de 6 zile, in care au inceput sa apara plangerile despre aceasta problema la seria iPhone 6.

Ce observa utilizatorii?

Unele device-uri iPhone 6 si 6 Plus produse in anul 2014, au dezvoltat o mica banda ce clipeste neintrerupt – flickering band, in partea de sus a display-ului, sub speaker-ul principal, indiferent de rotatia device-ului. Aceasta banda anormala care apare pe display poate fi permanenta sau poate aparea sporadic, clientii declarand ca s-au confruntat mai degraba cu a doua situatie.

Apasand pe touch in momentul cand apare banda respectiva, nu face decat sa inrautateasca efectul, facand-o si mai vizibila. Numita in mod colocvial “touch disease” sau boala touch-ului, problema sau bug-ul apare din cauza unor chip-uri ce transmit informatia de la user catre iPhone prin touch screen.

Aceste chip-uri de tip controller, pot uneori sa nu mai functioneze cum trebuie, iar in alte cazuri conectorii acestora, sudati de cip pentru a crea o legatura intre acesta si placa de baza, se desprind si intrerup circuitul respectiv, cauzand acest bug.

touch-ului de pe seria iPhone 6

Inainte de publicarea acestui raport ce dezvaluia prezenta foarte mare a acestei probleme, 4 magazine mari ale Apple au primit mai multe cereri de asistenta de la peste 2800 de clienti. Dintre acestia, 547 cereri erau pentru modelul iPhone 6, iar aproape 1000 pentru iPhone 6 Plus.

Intre 20 si 22 August, peste 47 de clienti ce au accesat magazinul AppleStore, au fost “diganosticati” de Apple ca avand problema “touch disease” la device-urile iPhone 6. Urmarind aceste rapoarte care prezentau problema, departamentele de service ale celor de la Apple, au declarat ca din 563 de clienti cu iPhone 6, 66 aveau aceasta problema, in timp ce alti 409 de clienti cu iPhone 6 Plus, sufereau de acest bug pe device-ul lor, conform constatarilor tehnicienilor de la Apple, cu care acestia au luat legatura. Se pare ca familia iPhone 6s nu a dezvoltat pana acum acest bug, deci utilizatorii cu aceste smartphone-uri, pot sta linistiti.

De ce apare acest bug?

Problema poate fi in stransa legatura cu bug-ul “bendgate” aparut in 2015, unde iPhone-urile de dimensiuni mai mari dar foarte subtiri, se puteau indoi daca era exercitata destula forta din partea utilizatorilor. Incidenta crescuta a acestui fenomen de “indoire”, s-a datorat suprafetei foarte mari a device-urilor care erau si foarte subtiri, agravand problema in timp si cauzand si mai multi conectori sa se dezlipeasca de pe placa de baza.

Se pare ca aceasta este problema si aici, in cazul device-urilor iPhone 6, desi acestea pareau a fi mai rezistente. Utilizatorii care isi duc device-ul in service-ul Apple si se constata ca are aceasta problema, vor primi unul nou la schimb. De aceea, recomandam ca telefonul sa fie trimis imediat inapoi la producator, daca veti constata aparitia acestui bug si telefonul mai este inca in garantie.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…