Ce este microdermabraziunea?

0 Shares
0
0
0

Microdermabraziunea este o procedura deloc invaziva ce se realizeaza cu ajutorul unui aparat microdermabraziune cu scopul de a reface suprafata pielii ce se exfoliaza usor prin slefuirea stratului superior de piele.

Aceasta procedura stimuleaza in acelasi timp si secretia de colagen pentru ca dezvaluie un strat nou si sanatos de piele. Liniile foarte fine, zonele colorate, pielea mata si petele de soare se pot imbunatati special cu ajutorul unor tratamente constante.

Produsele pentru hidratare cum ar fi cremele si lotiunile se absrob mult mai usor si sunt prin urmare si mult mai eficiente in urma tratamentului pentru microdermabraziune. Microdermabraziunea reprezinta un tratament care nu doare si care are riscuri limitate. Acest tratament se poate adauga in rutina de frumusete.

In cazul in care vreti sa aveti o piele luminoasa care sa straluceasca natural este recomandat sa apelati la aceasta tehnica. De asemenea tehnica se foloseste si in cazul in care suferiti de arsuri solare, de cicatrici in urma acneei si de linii fine

In cazul in care porii sunt blocati si aveti adesea puncte negre si daca vreti sa mentineti o buna sanatate a pielii si un aspect curat atunci aceasta operatiune este recomandata.

Tratamentul pe care microdermabraziunea il implica trebuie sa fie facut de un specialist care sa aiba licenta in clinicile de chirurgie estetica ori in spitale spa.

Microdermabraziunea se poate face in doua feluri pentru ca exista microdermabraziune cu cristale si microdermabraziune cu diamant.
In cadrul celei cu cristale, un dispozitiv va pulveriza cristalele pe suprafata pielii si va realiza o abraziune cat mai delicata. Acelasi instrument va aspira si celulele moarte dar si praful de cristale. Aspirarea se poate face si cu ajutorul unui proces secundar.

Microdermabraziunea cu diamante utilizeaza un instrument in varful caruia se afla un diamant care va supune pielea in mod delicat la abraziune si va exfolia celulele moarte.

Ca si in cazul microdermabraziunii cu cristale, pielea care a murit este ori aspirata rapid de acelasi dispozitiv ori in procese secundare. Microdermabraziunea cu diamante este o metoda sigura in cazul zonelor sensibile si a ochilor si are si o flexibilitate sporita in locul unde pielea este ceva mai delicata.

Microdermabraziunea se poate combina cu peeling chimic foarte delicat cu scopul de a spori efectul de exfoliere. Imediat in urma tratamentului se aplica o solutie hidratanta care are un factor de protectie mare.

Este posibil ca esteticianul sa recomande altceva in cazul in care aveti probleme dermatologice cum ar fi acneea adanca si extinsa, eczeme, rosacea sau dermatita. Leziunile de pe piele, herpesul sau ranile deschise si alte probleme medicale trebuie sa fie tratate inainte de a aplica astfel de proceduri.

Un chirurg estetician va va spune daca sunteti un candidat bun si daca aveti asteptari realiste, care vor fi complicatiile si riscurile prognozate pentru voi si cum vor fi abordate, daca exista riscul sa ramaneti cu cicatrici ori cu piele decolorata, cum va trebui sa va pregatiti pentru tratament, cat va dura recuperarea si cand puteti reveni la activitatile obisnuite, ce optiuni aveti in cazul in care rezultatul interventiei nu este ceea ce v-ati dorit, etc.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…