Chiar daca preturile s-au micsorat, produsele Apple inca sunt destul de scumpe. Asadar, cel mai indicat ar fi ca in cazul in care ati distrus anumite piese sa faceti reparatii iPhone.
De asemenea, ar trebui sa va protejati device-ul de principalii factori care ar putea duce la distrugerea completa a acestuia. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa cumparati anumite accesorii care ar ajuta la protejarea smartphone-ului si sa aveti grija de modul in care il pastrati.
Unii factori de distrugere pot duce la oxidarea placilor componente. O data ce a intrat in contact cu acesti factori, indicat ar fi sa trimiteti telefonul intr-un service in cel mai scurt timp.
Care sunt principalii factori de distrugere ai unui device Apple? Primul dintre ei este apa. Toti utilizatorii de smartphone stiu ca un iPhone este destul de rezistent la intemperii precum ar fi contactul cu lichidele sau socurile mecanice. In cazul in care telefonul a intrat in contact cu apa, circuitele pot fi grav afectate si, de asemenea, placa de baza poate oxida.
Din aceasta cauza multe dispozitive Apple isi pot pierde garantia. Daca dispozitivul a fost udat accidental cel mai bine este sa nu il reporniti. Trebuie sa eliminati bateria din sistem si sa stergeti toate componentele cu o laveta moale care sa absoarba apa.
In cazul in care nu doriti sa trimiteti telefonul in service, ar trebui sa desfaceti toate surburile telefonului deoarece componentele se pot usca in mod individual si pot fi sterse. De asemenea, un bun absorbant al apei il reprezinta orezul.
Telefonul trebuie lasat intr-un bol plin cu orez pentru 24 de ore, iar dupa ce acesta este complet uscat se reporneste. Cel mai indicat ar fi sa trimiteti iPhone-ul intr-un service deoarece apa se infiltreaza in circuite, fiind foarte greu de uscat.
Cel mai indicat ar fi sa nu reporniti telefonul dupa ce a intrat in contact cu apa. Aceasta constituie inamicul numarul 1 in distrugerea unui telefon deoarece oxideaza circuitele, acestea fiind foarte greu de inlocuit. De asemenea, placile de baza ale unui iPhone sunt foarte greu de gasit pe piata.
Un al doilea factor de distrugere al pieselor componente al unui iPhone este reprezentat de socurile mecanice, dar si de modul de depozitare al acestuia. Asadar, nu este indicata depozitarea unui astfel de dispozitiv in locuri prafuite sau care prezinta umiditate ridicata. Acesti doi factori constituie niste daunatori putand duce la distrugerea unor componente destul de importante si la oxidarea acestora.
Din cauza socurilor mecanice, majoritatea iPhone-urilor ajung in service. Majoritatea utilizatorilor nu respecta regulile care prezinta pastrarea si conservarea unui device Apple. Acestea sunt de cele mai multe ori lovite sau scapate din mana.
Din cauza socurilor multiple, display-ul unui Apple device se poate sparge sau sa se crape. De asemenea, pot aparea anumite defectiuni chiar daca display-ul nu a fost spart precum: raspunderea foarte tarzie la atingerea, inactivitatea anumitor parti de display, inaccesibiliatea unor aplicatii sau accesarea unor aplicatii fara ca utilizatorul sa doreasca asta.