Artralgia este termenul utilizat pentru durerile articulare de care fiecare dintre noi, tineri sau batrani, ajungem sa suferim la un anumit moment.
Unii dintre noi alegem sa consultam un medic, temandu-ne poate de implicatiile pe care le poate avea aceasta afectiune, in vreme ce altii prefera automedicatia, de tipul capsulelor sau unguentelor, precum Supramax articulatii si musculatura, care sa amelioreze pentru o anumita perioada aceste dureri.
Desi produsele de tip Supramax pot remedia durerea si pot trata local aceste afectiuni, este indicat totusi sa verificam care este natura, provenienta acestor probleme. Durerile articulare pot fi de natura inflamatorie, infectioasa, traumatica sau pot fi declansate de cauze ereditare.
Localizarea acestor afectiuni poate fi atat la nivel local (o singura articulatie), dar se poate manifesta si la nivel general (coloana si sold, sold si picioare, etc). Cele mai frecvente astfel de tipuri de afectiuni se manifesta la nivelul incheieturilor genunchilor, coatelor sau mainilor.
Care sunt simptomele artralgiei?
Care sunt simptomele problemelor articulare? De cele mai multe ori, o astfel de problema este semnalata de aparitia durerii. Durerea poate fi constanta sau crescanda, poate fi suportabila sau de-a dreptul sacaitoare. Nu de putine ori se poate ca, odata cu aparitia durerii, sa apara si anumite sunete ale articulatiilor, care ne pot pune usor pe ganduri.
Sunt periculoase aceste sunete? In mod normal, daca acestea nu sunt insotite de inflamatii locale la nivelul zonei afectate, in acest caz nu ar trebui sa ne ingrijoram. Oricum insa, aceasta afectiune trebuie explicata in detaliu de catre un medic specialist, astfel incat ideal ar fi sa ne facem timp pentru a diagnostica si trata corect o problema care tinde sa afecteze un numar tot mai mare de persoane.
Care sunt cauzele ce determina aparitia artralgiei? In functie de conditiile de trai, de varsta si de solicitarea organismului, aceasta afectiune se poate manifesta sub diverse forme. Persoanele in varsta vor suferi de aceasta afectiune in principal datorita uzurii normale a articulatiilor, a gutei si, in anumite cazuri, datorita unei greutati exagerate. In acest caz se face o diferentiere clara intre sexe, femeile fiind mai predispuse la dureri articulare in cazul supra-ponderabilitatii, decat ar fi un barbat in aceleasi conditii.
Pentru o persoana tanara, cu un organism perfect sanatos, principala cauza a aparitiei artralgiei o reprezinta suprasolicitarea organismului prin sport sau munca fizica extrema, sau diverse leziuni ce pot avea repercursiuni la nivel de reumatisme locale.
Cand apar durerile articulare? Aceste dureri pot fi sporadice sau permanente si pot aparea cu predominanta in anumite momente ale zilei. Dimineata, spre exemplu, desi se considera ca exista o oarecare perioada de odihna, aceste dureri se pot manifesta destul de puternic, iar cauza este una destul de simpla.
O pozitie deficitara a corpului in timpul somnului, imposibilitatea indreptarii coloanei sau a membrelor inferioare sau superioare, pot conduce catre o usoara atrofiere a muschilor si catre un disconfort al articulatiilor, astfel incat dimineata acestea sa fie resimtite foarte puternic. De asemenea aceste dureri pot aparea seara, dupa un efort sustinut sau pe parcursul zilei, in aceleasi conditii. Modificarile vremii si scaderea presiunii atmosferice pot fi resimtite de catre organism, durerea si inflamatia fiind factorii care denota o astfel de afectiune.
Disconfortul resimtit la nivelul articulatiilor are implicatii in tot ceea ce se intampla in viata noastra. O simpla durere ne poate impiedica sa ne manifestam in mod normal, si poate face ca cele mai mici lucruri sa ni se para adevarate poveri. Afectiunile inflamatorii, infectiile, suprasolicitarea si nu in ultimul rand stresul trebuie evitate, astfel incat aceste afectiuni sa poata fi prevenite doar cu Supramax .