Cat de important este web hostingul pentru un blog?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani de zile internetul ne-a creat dependenta, asa ca nu mai trebuie sa ne miram de faptul ca in fiecare zi, fiecare persoana petrece cel putin o ora in mediul online.

Ei bine, cei care petrec timp pe intenet o pot face in diferite scopuri, astfel ca unii pot alege sa vizioneze filme online, altii pot alege sa se joace online, in timp ce altii pot alege sa isi creeze un blog personal si sa posteze zilnic articole pe blog.

In ceea ce priveste blogul, cu siguranta nu este o idee rea ca toti cei care au timp liber si care sunt pasionati de acest lucru sa isi creeze un blog. Un blog este spatiul online al unei persoane acolo unde isi poate posta gandurile, ideile, poze, etc.

Cei care isi doresc sa isi creeze un blog, trebuie ca mai intai de toate sa stie exact ce asteptari au de la blog, si ce isi doresc sa posteze pe blog.

Apoi, odata stabilit acest pas, va trebui ales un nume de domeniu pentru blog, iar numele de domeniu trebuie sa fie unul cat se poate de scurt, usor de scris si usor de memorat. Numele de domeniu are o importanta aparte, asa ca toti cei care au de gand sa isi creeze un blog trebuie sa tina cont de acest aspect.

Odata ales si inregistrat numele de domeniu, urmeaza un alt pas dificil, si anume acela de a alege cel mai bun pachet de gazduire web, sau web hosting dupa cum mai cunoaste lumea acest serviciu.

Web hostingul este extrem de important, pentru ca un site nu poate exista si nu poate sa fie accesat in cazul in care nu are un pachet de web hosting.

Ei bine, in ceea ce priveste acest serviciu, trebuie mentionat faptul ca exista diferite tipuri de web hosting, asa ca fiecare isi poate alege un pachet de web hosting in functie de nevoi.

Pentru un blog personal, un pachet de gazduire shared poate reprezenta solutia ideala, asa ca toti cei care au de gand sa isi creeze un blog trebuie sa dea un click aici pentru afla cat mai multe detalii despre gazduirea shared.

Referitor la acest tip de gazduire web este important de mentionat faptul ca aici blogul va fi gazduit pe un server alaturi de alte cateva zeci, sute sau mii de bloguri sau site-uri, iar resursele vor fi limitate.

Pentru un blog personal insa, cu siguranta un pachet de gazduire shared este suficient. Mai exista si servere VPS sau pachete de gazduire dedicata spre care isi pot indrepta atentia doritorii, insa aceste pachete au mult prea multe resurse de oferit pentru un blog personal.

De regula, spre serverele VPS si spre pachetele de gazduire dedicata isi indreapta atentia cei care detin magazine online.

Asadar, atunci cand vrei sa iti creezi un blog personal, trebuie sa iti alegi un nume de domeniu, dupa care trebuie sa iti alegi si un pachet de gazduire web.

Odata alese aceste doua lucruri, iti poti lansa blogul in orice moment.

0 Shares
You May Also Like
Ce este un rootkit

Gazduire WebCe este un rootkit?

Nu este nimic nou sub soare, iar rootkit-urile nu fac exceptie. In primele zile ale calculatoarelor personale, pe…