Ce aspecte trebuie luate in considerare cand folosim panouri solare?

0 Shares
0
0
0

Energia solara este din ce in ce mai apreciata de catre toata lumea, in general datorita faptului ca este o sursa de energie pentru care nu este nevoie sa platim nimic. Din acest motiv, si mai ales datorita faptului ca energia este naturala, ea este din ce in ce mai des utilizata in cadrul panourilor solare.

Panourile solare sunt de fapt celulele care capteaza energia solara si cele datorita carora se ajunge la sisteme de incalzire care reduc costurile si imbunatatesc confortul. Totusi, este de mentionat si faptul ca dincolo de panouri solare sistemul de incalzire este mai complex si nu ar avea cum sa functioneze in absenta unor dispozitive care asigura practic buna functionare. O pompa ridicare presiune panou solar, spre exemplu, este un produs ce imbunatateste caracteristicile sistemului, iar acest lucru se intampla fara a se adauga costuri enorme la totalul lucrarii.

Aceasta pompa ridicare presiune panou solar este de fapt responsabila de reglarea presiunii si ridicarea acesteia cu ajutorul kitului complet cu care este dotata. Pompa are integrat un intrerupator menit sa opreasca pompa in momentul deschiderii robinetului. Intrerupatorul este automat si functioneaza asadar in concordanta cu modul de curgere al apei. Este de la sine inteles faptul ca pompa functioneaza pe circuitul de apa calda aferent sistemului, si poate reusi sa ridice presiunea in cadrul instalatiei cu pana la 1,5 bari.

Discutand putin si despre felul in care se monteaza aceasta pompa, atunci ar trebui sa stim ca in acest sens este mai indicat sa apelam la specialisti in domeniul montarii panourilor solare, deoarece exista cateva aspecte de care trebuie sa tinem seama. Pompa se monteaza pe directia de curgere a apei si ea trebuie sa functioneze doar in cazul apei curate. De asmenea, intrerupatorul se monteaza ulterior montajului pompei.

Fata de acum cativa ani, cand panourile solare abia intrau ca idee pe piata de profil din Romania, astazi constatam o crestere substantiala a dorintei de a inlocui sistemele traditionale de incalzire cu sistemele pe baza de panouri solare. Ce e drept, chiar si aceste panouri solare s-au modificat in timp, ajungand in final in forma pe care o au astazi, cu avantajele si usoarele dezavantaje detinute. Lumea moderna se bazeaza astazi pe aceste solutii ecologice si sigure de utilizare a energiei solare. Astfel, sistemele cu panouri solare sunt folosite atat in vederea incalzirii locuintelor cat si in ceea ce priveste prepararea apei calde.

Daca va intrebati care sunt dezavantajele utilizarii unui astfel de sistem cu panouri solare, ei bine acesta ar fi unul singur si usor de neglijat. Proportional, zilele insorite sunt mai multe decat cele lipsite de soare, drept pentru care sistemul poate fi folosit cu aceasta unica remarca, faptul ca nivelul de incalzire nu va fi acelasi in zilele mai putin insorite. Fireste insa ca exista solutii si pentru aceste situatii drept pentru care dezavantajul este minor comparativ cu multitudinea de avantaje pe care le ofera. Folosirea unor baterii pentru inmagazinarea energiei sau chiar utilizarea unei surse adiacente, reprezinta solutii pe care te poti baza daca optezi pentru un sistem de panouri solare.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi un panou fotovoltaic?

BlogCum alegi un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice au devenit o opțiune tot mai populară pentru cei interesați să genereze energie electrică verde și…