Ce telefon sa cumpar pentru copilul meu?

0 Shares
0
0
0

Daca aveti copii de varsta scolara ce inca nu au telefon cu siguranta si-au exprimat deja dorinta de a avea unul pentru a fi in rand cu colegii de clasa ce au toti deja dispositive mobile.

Exista intr-adevar argumente si pro si contra acestei decizii insa majoritatea parintilor vor ceda mai devreme sau mai tarziu si vor achizitiona copilului un telefon. Decizia asupra modelului pe care il vom cumpara este insa la fel de importanta ca decizia de a-i cumpara telefon sau nu deoarece va dicta felul in care acesta se raporteaza la telefonul sau in anii ce vor urma.

Prin achizitia unui telefon scump de ultima generatie va expuneti riscului de a investi sume mari de bani in reparatia periodica a acestuia deoarece copii fiind neatenti sau inca neindemanatici in cazul celor de varste fragede il pot scapa, zgaria, deteriora etc. De aceea este bine sa aveti in vedere faptul ca o inlocuire display iphone 5s de pilda este mai putin costisitoare decat aceeasi inlocuire pentru un iPhone X.

Din acest motiv ar fi de preferat sa achizitionati un telefon bun, din materiale cat mai rezistente (desi acest lucru nu garanteaza siguranta telefonului) insa de generatie mai veche.

O alta optiune ar fi achizitia unui telefon second hand, insa in acest caz trebuie sa va asigurati ca este in stare buna de functionare inainte de a-l inmana copilului pentru a evita situatia in care acesta se strica la scurt timp dupa achizitie iar cel mic ramane fara dispozitiv imediat dupa primirea cadoului.

O alta decizie ce trebuie luata este aceea de a opta pentru un telefon clasic, ce nu ofera posibilitatea de a se conecta la internet sau pentru un smartphone. In cazul in care nu doriti ca fiul/fiica dumneavoastra sa aiba acces la internet cea mai sigura optiune este a telefonului clasic.

In cazul in care aveti un telefon de back-up mai vechi sau puteti gasi la membrii familiei unul de care nu au neaparata nevoie i-l puteti oferi pe acela, aceasta optiune avand avantajul, in special in cazul in care telefonul v-a apartinut, ca stiti exact in ce stare se afla, cat de bine functioneaza si ce eventuale minusuri are.

Chiar si in cazul in care aveti un telefon ce prezinta defectiuni, ca de pilda un display spart, o varianta mai avantajoasa financiar decat achizitia unui nou telefon este cea de a-l repara pe cel vechi, o inlocuire display iphone 5s costand mai putin decat un iPhone 5S nou.

De asemenea, puteti profita de ocazie pentru a achizitiona pentru dumneavoastra sau un alt membru al familiei care doreste acest lucru un nou telefon mai performant si a-l oferi cu aceasta ocazie pe cel vechi copilului.

Optand pentru oricare dintre variantele de mai sus va asigurati ca in cazul in care ii faceti un astfel de cadou accentul nu cade pe pretul telefonului, nici pe modelul acestuia sau pe faptul ca este in trend sau nu ci pe aspectul practic al dispozitivului.

0 Shares
You May Also Like