De cate tipuri pot fi calculatoarele?

0 Shares
0
0
0

Despre calculatoare stim cu totii faptul ca pot sa fie folosite atat la birou in interes profesional, cat si acasa in interes personal sau chiar si profesional, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta putin despre calculatoare.

Persoanele care au de gand sa isi cumpere pentru acasa un astfel de echipament, trebuie sa stie ca pe piata se gasesc mai multe tipuri de calculatoare, asa ca in continuare vom discuta putin despre fiecare tip de calculatoare in parte.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca exista calculatoare special construite pentru gamming, care pot fi cumparate direct dintr-un magazin online sau dintr-un magazin offline, sau pot fi construite in functie de preferintele utilizatorului.

Aceste echipamente sunt mult mai performante decat calculatoarele pe care le cunoastem pe totii, iar cele mai importante componente ale lor sunt fara doar si poate placa video si procesorul.

Apoi, exista calculatoarele pe care le cunoastem cu totii, iar acestea pot sa fie noi, cumparate dintr-un magazin online sau offline. Referitor la aceste echipamente trebuie mentionat faptul ca nu au mai fost utilizate de catre alte persoane, si pot dispune de specificatii tehnice remarcabile.

Apoi, trebuie precizat faptul ca exista si calculatoare refurbished, care sunt mai ieftine decat calculatoarele noi, insa care pot avea exact aceleasi performante. De fapt, calculatoarele refurbished sunt acele calculatoare resigilate care pot fi cumparate dintr-un magazin de specialitate.

Nu in ultimul rand, persoanele care au de gand sa isi cumpere un calculator pentru acasa, isi pot indrepta atentia si spre calculatoare second hand, care au o multime de avantaje.

In primul rand trebuie precizat faptul ca un calculator second hand are un pret mult mai mic decat un calculator nou, si este mai ieftin si decat un calculator refurbished, asa ca din acest punct de vedere, un calculator refurbished este ideal.

Plus de asta, in cazul in care urmeaza sa fie folosit in cele mai simple scopuri, atunci cu siguranta nu se merita achizitionat un calculator foarte scump, asa ca un PC second hand este mai mult decat suficient.

In trecut, foarte multa lume se ferea de calculatoarele second hand deoarece acestea nu aveau certificat de garantie, iar in cazul unei eventuale defectiuni, utilizatorii trebuiau sa suporte din propriul buzunar reparatia.

In prezent insa, lucrurile s-au schimbat foarte mult asa ca toate persoanele care au de gand sa isi aleaga un PC, pot sa isi indrepte atentia si spre un echipament second hand, deoarece acum acestea vin cu certificat de garantie la fel ca si calculatoarele noi sau calculatoarele second hand.

Ei bine, persoanele care au nevoie de un echipament pe care sa il foloseasca pentru acasa insa care nu au foarte mult spatiu liber la dispozitie pentru a-si cumpara si un birou pe care sa tina calculatorul, isi pot alege un laptop.

Acest echipament poate sa fie folosit in exact aceleasi scopuri precum un PC, insa are avantajul faptului ca este portabil, nu ocupa mult spatiu, si poate fi folosit chiar si in pat.

Asadar, acestea sunt variantele pe care le au la dispozitie toti cei care au de gand sa isi cumpere un echipament pentru acasa.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…