Ce este cardiologia?

0 Shares
0
0
0

Cardiologia este o specialitate medicala si o ramura a medicinei interne care se refera la tulburari ale inimii. Trateaza diagnosticul si tratamentul unor afectiuni cardiace congenitale, boli coronariene, electrofiziologie, insuficienta cardiaca si boli cardiace valvulare. Subspecialitatile domeniului cardiologiei includ electrofiziologia cardiaca, ecocardiografia, cardiologia interventionala si cardiologia nucleara.

Ce face un cardiolog?

Indiferent daca cardiologul te vede la birou sau la spital, el sau ea iti vor revizui istoricul medical si vor efectua un examen fizic care poate include verificarea tensiunii arteriale, a greutatii, a inimii, a plamanilor si a vaselor de sange. Unele probleme pot fi diagnosticate de simptomele dvs. si de concluziile medicului atunci cand sunteti examinati.

Este posibil sa aveti nevoie de teste suplimentare, cum ar fi ECG, radiografie sau test de sange. Alte probleme vor necesita teste mai specializate. Cardiologul dumneavoastra va poate recomanda schimbari in stilul de viata sau medicamente. Cazul fiecarui pacient este unic.

Sistemul cardiovascular

Functionarea de baza a sistemului cardiovascular include modul in care inima proceseaza oxigenul si nutrientii in sange, ceea ce se numeste circulatie coronariana. Sistemul de circulatie este format din artere coronare si vene coronariene.

Exista o serie de afectiuni ale sistemului cardiovascular care sunt tratate si studiate in domeniul cardiologiei. Printre ei se numara sindromul coronarian acut, care cuprinde o gama larga de simptome de infarct miocardic. Angina pectorala, ateroscleroza, bolile coronariene si restenoza sunt alte tulburari comune.

Categoriile mai ample de tulburari in domeniul cardiologiei includ stop cardiac; tulburari ale miocardului sau muschiul inimii, care includ soiuri de cardiomiopatie; tulburari ale pericardului sau mucoasa externa a inimii, care includ tipuri de pericardita; tulburari ale valvelor cardiace, inclusiv valva aortica, valva mitrala, valva pulmonara si valva tricuspida; defecte cardiace congenitale, care variaza de la defectul septal atrial la defectul septal ventricular; boli ale vaselor de sange sau boli vasculare, care include anevrism, tromboza venelor profunde , varice, vasculite si boli ale altor vase de sange.

Mai multe dispozitive sunt utilizate in cardiologie, inclusiv diverse tipuri de baloane si defibrilatoare, un stimulator cardiac si un stetoscop. Inimile artificiale sunt, de asemenea, utilizate si studiate in domeniul cardiologiei.

Specialistii in cardiologie sunt numiti cardiologi. Unele dintre strategiile utilizate de cardiologi pentru combaterea bolilor cardiovasculare includ chirurgia de bypass coronarian, interventia coronariana percutanata, angioplastia transluminala percutanata si stenting.

De asemenea, cardiologii pot diagnostica afectiuni cardiovasculare folosind analize de sange, teste de stres cardiac, ecocardiografie sau electrocardiografie sau tomografie computerizata si tehnici de imagistica prin rezonanta magnetica.

Ce fel de teste poate recomanda sau efectua cardiologul?

Printre testele cel mai des recomandate de catre medicii din sectiile de cardiologie Bucuresti, se numara urmatoarele:

  • Ecocardiograma – o imagine cu unde sonore pentru a privi structura si functia inimii.
  • Ambulator ECG – o inregistrare in timpul activitatii pentru a cauta ritmuri cardiace anormale.
  • Test de exercitiu – un studiu care sa masoare performanta si limitarile inimii tale.
  • Cateterism cardiac – un test in care un tub mic este plasat in inima sau in apropierea inimii pentru a face poze, a privi cum functioneaza inima, a verifica sistemul electric sau a ajuta la ameliorarea blocajelor.
0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…