Ce este o imbracaminte din polar?

0 Shares
0
0
0

In domeniul profesional ca si in timpul liber, purtam adesea imbracaminte din lana. Iata toate informatiile pe care trebuie sa le stii despre aceasta imbracaminte, care este folosita in special iarna si pe vreme rece.

Spre deosebire de tricouri, pantaloni, jachete, fleece este o tehnologie textila . Aceasta tesatura este fabricata din fibre de polietilen tereftalat (PET) si alte fibre sintetice.

Avantajele tesaturii fleece

Tesatura fleece are proprietatea de a fi foarte calduroasa. Protectia sa impotriva frigului se datoreaza fibrelor goale din PET. Scovitatea fibrei ofera proprietati izolante, creste permeabilitatea, volumul si textura tesaturii si reduce pillingul.

Imbracamintea din polar din poliester este o tesatura ecologica. Provenind din produse petrochimice (este nevoie de 1,9 kg de titei pentru a face 1 kg de PET), materialul de polar este reciclabil la infinit. De asemenea, inradacinate in dezvoltarea durabila, imbracamintea din polar poate fi facuta din sticle de plastic reciclate.

Limitele tesaturii din polar

In timpul spalarii, balsamurile de rufe infunda fibra goala. Trebuie respectate toate conditiile de spalare. Un articol de imbracaminte din polar prost spalat sau de proasta calitate va avea tendinta de a se scamosa si isi va pierde capacitatea de izolare.

Compozitia PET face ca articolele de imbracaminte sa acumuleze electricitate statica  si sa fie  inflamabile.

In plus, in timp ce majoritatea sunt fabricate din materiale reciclate, altele sunt fabricate din derivati neregenerabili de petrol.

Cand sa folosesti textile din polar?

Usoare, calde si confortabile, tesaturile fleece sunt potrivite pentru multe situatii. De la paturi imbracaminte de lucru la halat din polar scurt Missena, aceasta tesatura face posibila oferirea de textile ieftine, precum si textile de inalta performanta.

Pentru imbracaminte se folosesc tesaturi polar atat pentru petrecerea timpului liber (drumetii, schi etc.), cat si pentru domeniul profesional. Mesterii in constructii sunt printre profesionistii care folosesc cel mai mult imbracaminte din polar. In fata frigului, folosesc jachete fleece sau jachete captusite cu fleece pentru o protectie termica optima pe santierele de constructii.

Insa, jachetele clasice din polar nu sunt nici rezistente la vant, nici la apa. Pentru muncitorii si meseriasii supusi intemperiilor, este indicat sa se foloseasca lana tratate pentru hidroizolatie.

Unde poti gasi haine profesionale din polar?

Se ofera imbracaminte din lana potrivita pentru mestesuguri si industrie. De la parka captusita cu lana pentru lucrari publice, la jachete pentru zidari sau dulgheri-acoperis, vei gasi jachete fleece concepute pentru activitati profesionale.

Intrebari frecvente despre imbracamintea din polar

Din ce este facuta o tesatura fleece?

Lana este o tehnologie textila. Este o compozitie din fibre PET (polietilen tereftalat) si alte fibre sintetice. Poate fi facut si din sticle de plastic reciclate.

Care sunt avantajele?

Imbracamintea din polar este o imbracaminte foarte calduroasa care ofera si proprietati bune in ceea ce priveste izolatia. Poate face parte dintr-o abordare de dezvoltare durabila atunci cand este proiectat din materiale plastice reciclate.

Care sunt limitele lui?

Trebuie avut grija sa respecti conditiile de spalare pentru a preveni scaderea si pierderea capacitatii de izolare a hainelor. Imbracamintea din lana are si dezavantajul de a acumula electricitate statica.

0 Shares
You May Also Like
Cum se pot alege dispozitivele medicale

BlogCum se pot alege dispozitivele medicale

Alegerea dispozitivelor medicale potrivite este esențială pentru asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate și pentru îmbunătățirea sănătății și…