Disectia de aorta poate sa fie vindecata cu tratament medicamentos sau in varianta chirurgicala

0 Shares
0
0
0

 Daca ai HTA sau Hipertensiune Arteriala, poti risca sa ai o complicatie care se numeste disectie de aorta. Aceasta este foarte periculoasa pentru tine si este important sa ai grija sa orice simptom care poate sa apara.

Trebuie sa mergi la medic si sa faci investigatiile pe care ti le cere. Apoi, poti urma un tratament medicamentos sau poti sa te vindeci folosind varianta chirurgicala. La CardioClinic.ro vei putea face investigatiile recomandate si vei primi ajutorul de care ai nevoie daca se presupune ca ai avea anevrism de aorta.

Doctorul tau o sa te sustina in a avea cea mai buna ingrijire medicala si rezultatele dorite. Iata cateva informatii legate de disectia de aorta pe care trebuie sa le cunosti:

  1. Ce este disectia de aorta?

Disectia de aorta esste o complicatie care poate sa apara daca ai Hipertensiune Arteriala. Este o situatie care apare atunci cand se formeaza doua cai de circulatie pentru sange. Acest lucru se intampla in peretele aortei, care are 3 straturi numite: intima, medie si adventice. Intima se poate desparti si poate forma doua cai de circulatie.

Acestea au denumirea de lumen adevarat si lumen fals. Daca sangele circula pe zona de lumen fals, atunci nu mai alimenteaza alte organe. De aceea apar complicatii si este important sa existe interventie imediata pentru a remedia situatia formata.

  1. Exista riscul de deces daca nu este tratata aceasta afectiune

Exista riscul de deces pentru situatia in care aorta este rupta total. De aceea trebuie sa existe interventie rapida.

  1. Care sunt tratamentele posibile pentru disectia de aorta?

Exista doua tipuri de tratament pentru disectia de aorta. Daca in cazul disectiei de aorta nu sunt implicate organele vitale, precum creierul si inima, atunci se poate recurge la tratament medicamentos. Daca nu, este necesara interventia de urgenta chirurgicala.

  1. Cum se face diagnosticul pentru disectia de aorta?

Ecografia si ecografia transesofagiana, CT, RMN si aortografia sunt cateva dintre optiunile de investigatii de care esste nevoie pentru a afla diagnosticul dorit.

  1. Importanta unei clinici de calitate care te poate ajuta sa obtii un diagnostic corect in cel mai scurt timp

Timpul este foarte pretios in ceea ce priveste disectia de aorta. Datorita pericolului in care este pus pacientul, este important sa se actioneze cat se poate de rapid pentru a avea cele mai bune rezultate. Trebuie sa fie facute anumite investigatii si medicul trebuie sa poata sa cunoasca  informatiile intr-un timp scurt, pentru a lua cele mai bune decizii pentru pacient.

O clinica de calitate are aparatura de ultima generatie si echipamente care sa fie potrivite pentru cererile tipice legate de aceasta afectiune. Clinica foloseste medici specialisti care sunt dedicati si care iti pot fi alaturi pe tot parcursul drumului.

CardioClinic este solutia ta pentru a face investigatiile si pentru a afla cele mai bune variante de vindecare. Aici medicii sunt deschisi catre o comunicare frumoasa si catre a darui optiunile necesare pentru tratament, in functie de situatia ta. 

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…