Aparat de sudura MMA – pe care sa il alegi?

0 Shares
0
0
0

Un aparat sudura MMA Baikal 300A permite asamblarea a doua elemente din otel, otel inoxidabil sau fonta. Usurinta sa de reglare il face favoritul celor incepatori in bricolaj. Te-ai pierdut in alegerea aparatului tau de sudura MMA Inverter si nu stii ce sa alegi? Citeste mai departe?

Ce inseamna sudura MMA?

Usor de implementat, sudarea cu arc se remarca ca solutia simpla pentru asamblarea rapida a doua piese metalice din otel, fonta sau otel inoxidabil. Pentru a face acest lucru, o statie de sudare MMA (Manual Metal Arc) transforma curentul alternativ in curent continuu (exprimat in amperi) datorita generatorului sau.

Piesa de sudat este fixata de clema de masa, iar electrodul de clema dedicata. La aprindere, se creeaza un scurtcircuit care degaja caldura considerabila. Topeste sarma acoperita si elementul de lipit si astfel le asambleaza. Acoperirea genereaza un strat de protectie impotriva ruginii numit zgura, pe care o indeparteaza cu o perie.

Aparatul de sudura MMA Inverter ofera astfel un confort suplimentar de lucru, oferind performante mai bune pentru un format mai compact.

Cum sa alegi aparatul de sudura MMA potrivit?

Iti doresti sa asamblezi mobilier din otel in stil industrial sau sa repari o teava de otel? Acest lucru este posibil cu un aparat de sudura cu invertor MMA Baikal 300A. Acest dispozitiv de sudare cu arc se dovedeste rapid a fi esential daca nu sudezi cupru sau aluminiu.

Vor fi excluse si piesele care urmeaza a fi sudate a caror grosime este peste 10 mm. Pentru a alege saparatul de sudura MMA potrivit, studiaza intensitatea: iti spune despre calitatea dispozitivului tau.

Un interval de curent intre 40 si 130 A este un compromis bun, cu conditia ca sa fie eficient ciclul de functionare: daca este 100% la 100 A, poti suda timp de 10 min fara intrerupere, dar daca este 50% doar 5 min. De asemenea, examineaza electrozii acceptati pe dispozitivul tau: daca diametrul lor este intre 1,5 si 3 mm, acestea acopera toate eventualitatile.

Un aparat de sudura cu invertor MMA, care sunt avantajele?

O sudare rapida de facut? Acest lucru este posibil cu un aparat de sudura MMA. Intr-adevar, acest dispozitiv are avantajul, in versiunea lui Inverter, de a fi foarte usor de configurat: trebuie doar sa conectezi cablul, sa fixezi electrodul de baza si piesa de sudat si gata. De asemenea, este destul de usor si poate fi amplasat oriunde.

La fel, nu necesita o mare tehnica: va trebui sa experimentezi cu sudarea pe diferite piese inainte de a regla potentiometrul (care gestioneaza intensitatea), dar apoi vei fi autonom. In sfarsit, este economic: nu necesita utilizarea de gaz, iar tijele standard (numite rutil, al caror diametru este intre 2,5 si 3 mm) sunt relativ ieftine. In schimb, postarea MMA nu este lipsita de defecte; genereaza multi stropi si sudeaza doar piese intre 2 si 10 mm grosime. Mai productiva decat MMA, aparatul de sudura semi-automata foloseste nu tije, ci o bobina de sarma miez. Poate fi echipat pentru a oferi sudare MIG-MAG.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…
Tipuri de brazi artificiali

BlogTipuri de brazi artificiali

Brazii artificiali de Craciun, pot fi de diferite tipuri: de pvc, sau polivinil, un material din care majoritatea…