Ce este turbosuflanta?

0 Shares
0
0
0

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de imbunatatire atat a performantelor motorului, cat si a consumului.  Poti cumpara inclusiv turbosuflante SH.

Cum functioneaza Turbosuflanta?

Conductele de evacuare sunt responsabile pentru transportul gazelor care scapa din camera de ardere catre turbina, care la randul sau incepe sa se roteasca. Miscarea turbinei incepe efectiv actiunea compresorului, care aspira aerul comprimandu-l. Odata comprimat, aerul este racit pe masura ce trece prin intercooler si apoi ajunge in conductele de admisie, cu o crestere semnificativa a presiunii. Datorita muncii turbocompresorului, motorul are la dispozitie mai multa putere.

Cum se alege Turbosuflanta

Uneori se intampla ca turbosuflanta sa se defecteze, din cauza intretinerii slabe a motorului in sine sau a calitatii inadecvate a uleiului de motor in sine. De aici si nevoia de a alege un nou  turbosuflant pentru masina.

Alegerea este limitata la trei tipuri diferite:

  • Turbosuflanta second hand
  • Turbosuflanta reconditionat
  • Turbosuflanta nou.

Dar chiar inainte de a face alegerea, este necesar sa se investigheze temeinic cauzele care au determinat defectarea turbinei sau compresorului. De fapt, doar o revizie completa a sistemului motorului poate asigura ca inlocuirea turbosuflantaui, indiferent de alegerea facuta, este eficienta. De asemenea, este necesar sa ne bazam pe o companie specializata serioasa, care se ocupa zilnic de inlocuirea componentei motorului in cauza si are personal calificat.

O alta atentie speciala ar trebui acordata kilometrajului si, mai general, varstei masinii. In general, cea mai frecventa alegere intre turbosuflanta reconditionatsecomd hand si nou revine turbinei refabricate, care, din punct de vedere al raportului calitate-pret, asigura cel mai bun rezultat (indiferent daca este vorba despre o masina cu un kilometraj ridicat sau pentru un vehicul care are in spatele ei la cativa ani de la prima inregistrare).

Daca masina are inca o valoare importanta la inlocuirea turbinei si compresorului, este recomandabil sa luati in considerare in mod serios alegerea turbinei regenerate.

In cele din urma, ca a treia optiune, ar exista un turbocompresor nou-nout, dar aceasta posibilitate este aproape intotdeauna aruncata chiar de catre soferi, din cauza pretului ridicat.

Care sunt diferentele dintre o turbina reconditionata, second hand si noua?

In ceea ce priveste turbina reconditionata, care reprezinta cea mai populara alegere in randul proprietarilor de masini fortati sa inlocuiasca turbina dupa defectarea turbocompresorului, este necesar sa se specifice cum este o componenta utilizata la care numai piesele considerate inutilizabile in vederea reutilizarii. In schimb, un turbocompresor remanufacturat are o turbina al carei corp central a fost inlocuit cu unul nou.

Dupa cum s-a explicat in paragraful anterior, turbina reconditionata are un cost mai mare decat una second hand, tocmai pentru ca inima turbo-ului este complet noua. Din vechiul compresor, raman doar carcasele de evacuare si admisie. In cele din urma, dupa cum puteti ghici cu usurinta, noul turbocompresor este un element complet nou, cu costuri semnificativ mai mari decat celelalte doua tipuri de compresoare.

Concluzii privind alegerea turbinelor

Desi defectiunea turbocompresorului este o intamplare rara in comparatie cu alte probleme mecanice pe care motorul le poate intampina cu o intretinere deficitara, este important sa fiti pregatiti in cazul in care acest lucru se intampla.

Sfatul, valabil in majoritatea cazurilor, este sa va bazati pe un turbocompresor second hand, astfel incat sa puteti conta pe un element de incredere la un pret competitiv. De asemenea, evaluati cu atentie alegerea garajului la care sa apelati pentru inlocuire.

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza turbosuflantele?

BlogCum functioneaza turbosuflantele?

Turbosuflanta este un element mecanic care indeplineste functia de a imbunatati atat performanta, cat si consumul motorului. Dupa…